H&M Studio predstavio je sinoć svoju „vidi sada – kupi sada“ kolekciju za proleće/leto 2018 na Nedelji mode u Parizu, inspirisanu urbanom otmenošću i pravim minimalizmom Japana. Za ovaj događaj Muzej dekorativnih umetnosti je pretvoren u modernu viziju arhetipskog japanskog enterijera upotpunjenog legendarnim tatami prostirkama i naglašenim ikebanama. Gosti, među kojima su bili i Naomi Heris, Aleksa Čang i Džoan Smols, prvo su počašćeni šik japanskom večerom, a zatim je kroz lavirint stolova održana revija.

06 hmstudiosss18 event Izražen minimalizam u kolekciji H&M Studio S/S 2018 za Nedelju mode u Parizu hm studio ss18 alexa chung wearing hm studio Izražen minimalizam u kolekciji H&M Studio S/S 2018 za Nedelju mode u Parizu

Kolekciju H&M Studio odlikuju izražene siluete, opušten izgled i upečatljivi apstraktni printovi inspirisani japanskim pismom. Krojevi koji asociraju na radnu odeću, široki materijali i izražajno pletivo pojačavaju osećaj ravnoteže između minimalističkog dizajna, jasnih boja i pokreta. U reviji su učestvovali različiti supermodeli i nova lica, kao što su Advova Aboa, Amber Valeta, Grejs Elizabet i Edi Kembel. Neposredno nakon revije, plesna grupa Strawhatz je oživela scenu kinetičkim performansom održanim pred 200 prisutnih gostiju.

29 hmstudioss18 runway fran summers Izražen minimalizam u kolekciji H&M Studio S/S 2018 za Nedelju mode u Parizu

„Bilo je uzbudljivo gledati naš snažan izraz predstavljen u printovima i bojama sa jasnim linijama inspirisanim japanskim dizajnom. U kombinaciji sa autentičnom postavkom, priborom za obedovanje, ukrasima i drugim detaljima, ceo ambijent odisao je tihom otmenošću i jedva čekamo da vidimo kako će naši kupci širom sveta stilizovati svoje omiljene komade,“ rekla je Pernila Volfart, direktorka dizajna u H&M-u.

08 hmstudioss18 runway julia bergshoeff Izražen minimalizam u kolekciji H&M Studio S/S 2018 za Nedelju mode u Parizu

H&M Studio predstavlja glavnu sezonsku kolekciju H&M-a, uz svoj lični tim dizajnera. Ženska odeća koja je predstavljena na reviji biće u prodaji od danas, 1. marta, u H&M radnji u Knez Mihailovoj ulici.

21 hmstudioss18 runway emm aruda Izražen minimalizam u kolekciji H&M Studio S/S 2018 za Nedelju mode u Parizu

Modnu reviju možete pogledati na ovom linku.

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Comments