Nova godina samo što nije, gde god da se okrenete vidite kapice Deda Mraza, okićeno drveće… i parove.

Oni su svuda, invazija parova. Drže se za ruke, u sličnim džemperima, i što je još odvratinije, istim šalovima. Nije ni čudo što su samoubistva najčešća upravo u decembru.

Ako ste singl, praznici su tu samo da vam dodaju so na ranu. Reklame u kojima su srećni i nasmejani parovi, filmovi o pronalaženju ljubavi na Božić, sve one večere i žurke na koje treba da dođete sa partnerom…

Nemojte plakati u svoje tanjire sa sarmom, evo kako da sačuvate zdrav razum za vreme praznika!

Ne gledajte film “U stvari ljubav”

Biće na programu – uvek bude na programu – i poželećete da ga pogledate!

Sve je tako divno, svi su tako prelepi, i sve se završava tako srećno. To će vam naterati suze na oči jer ste verovatno dovoljno pijani da plačete. Ako ga već gledate, premotajte do scene sa Kirom Najtli (Keira Knightley), e, to je već nešto.

Ne koristite telefon u pijanom stanju

Ako ste se već zapili, gledajte da se udaljite od mobilnog i fiksnog telefona, kompjutera i svih ostalih čuda za komunikaciju. Pijani SMS, poziv ili e-mail će vam zagorčati život. Uzmite svesku i zapisujte svoja osećanja, naravno, potrudite se da ih koliko već ujutru zapalite pri prvom loženju vatre.

Ne proganjajte bivše na Facebook-u

Svi znamo da je nezdravo održavati komunikaciju sa bivšim ljubavima, starim simpatijama i kombinacijama. Zašto? Zato što želimo da idemo napred, nikako nazad. Ali za praznike, kada vam News Feed prikazuje fotke srećnih parova i kada gledate kako se svi vole, pašćete u iskušenje. Zato, zatvorite Facebook profil za vreme praznika. Verujte, to je za vaše dobro.

Ne slušajte tugaljive pesme

Od danas su vam zabranjene sledeće pesme: “All I Want for Christmas Is You”, “In Love at Christmas”, “Please Come Home for Christmas”, “Santa Baby”, “Have Yourself a Merry Little Christmas”, ili “Baby It’s Cold Outside”. Ako budete slušali ovo, biće vam hladno i bićete mrtvi (iznutra).

Ne prežderavajte se

Da, ovo je period sarmi, prasića, ruskih salata i torti. Ali ne smete utehu tražiti u hrani. Ok, preterujem malo, ali to zaista nije rešenje. Možda je u piću? Ne, nije ni to. Nađite meru. Praznici će proći, a vama ce ostati samo debela guzica od sarmi i pečenja.


Miloš Jeremić je surovi realista i veliki hedonista, trudi se da bude normalan, ali mu ne uspeva, sve svoje ideje i misli prenosi na papir, jer ljudi još uvek nisu spremni da čuju istinu.

Comments