Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ja tebi “bebo”, ti meni “maco”

Ja tebi “bebo”, ti meni “maco”

jatebibebotimenimaco Ja tebi bebo, ti meni maco

Ko je tu maca, a ko kuca?

Parovi vole tepanje. Neki zato što su prezaljubljeni, neki jer su videli da to drugi rade pa misle da je normalno, a neki su prosto od rođenja tako ljigavi, pa im je normalno da se i u vezi ljigavišu. Ipak, pojedini stručnjaci upozoravaju da tepanje ubija seksualnu želju, a ja ih potpuno podržavam. Spisak “tepalica” je predugačak, u skladu sa onom “sto ljudi, sto i tepalica”, ali postoje neke koje su ušle u top topova, zbog učestalosti korišćenja. Poredak izgleda ovako:

1. Bebo

Bebe su mala, nedužna i nevina bića. Svi smo bili bebe, ali čim smo u stanju da imamo vezu, znači da već odavno ne nosimo pelene. I čemu onda potreba za “bepkanjem“? Šta, ti si kao pedofil, ložiš se na mala bića ili misliš da je tvoj partner toliko neinteligentan, pa ga vređaš na najbezbolniji način?! Ma haj’te, molim vas.

2. Maco

Nema potrebe da se vređamo. Životinje jesu fine i simpatične, no da li tvoj partner možda ima rep, četiri noge i šiljate uši? Šta, umiljat je kao mače? Za mene je, recimo, najumiljatija životinja konj, pa kada sam svog dečka nazvala konjem, umalo ne raskinusmo. Ako neko neće da bude konj, nema potrebe da bude ni mačka, mačkica ili maca.

3. Mišu

Molim vas, miševi su jedna gadna i bezobrazna stvorenja. Kada vam se pojave u kući, naprave vam haos, a mogu da vam navuku i ozbiljnu zaraznu bolest od koje se umire – mišju groznicu. Svako ko ima miša u kući želi da ga što pre uništi. I zašto bi onda neko nekome tepao nazivajući ga tako?

4. Medena

Pazi da ti ne pripadne muka od tolike količine slatkoće ili da te ne napadne roj pobesnelih pčela! Ovo je sramotno za svaku mušku osobu koja to izgovori, osim ako nije neka sprdnja u pitanju, a još sramotnije ako ženska osoba uputi ovaj naziv svom muškarcu. Logičnije mi je da svog dečka nazivam Herkulesom, nego medenim, malenim, šećerlemom ili ostalim ponižavajućim umanjenicama.

5. Pile

Pile jeste slatka životinjica, onako žuta i mekana, ali pile se kasnije pretvori u kokošku, koja ima pogrdnu konotaciju u svakodnevnoj komunikaciji. Ne razumem zašto bi neko voleo da ga oslovljavaju po tom nezaštićenom stvorenju sa tendencijom da se pretvori u veliko, pernato kokodakalo. Realno, većina ljudi najviše voli pile u supi.

Ako već moram svog partnera da nazivam drugim imenom, osim njegovog ličnog, radije ću izabrati neko reprezentativnije i muževnije od “kuco“, “cico“, “srculence“, “pilence“, “leptirko“. Zaista ne želim da pored sebe imam sunašce. Biram supermena.


Marija Ivanov je studentkinja novinarstva i veliko dete, koje odbija da odraste. Možda ponekad ne zna šta hoće, ali uvek zna šta neće. Ona živi svoj život i pušta druge da rade to isto.

Editors choice