“Balska” zimska jakna Carrie Bradshaw je najuzbudljiviji modni trenutak koji smo do sada videli u drugoj sezoni serije And Just Like That… a već dobro znamo da ljubav slavne junakinje prema neverovatnoj odeći nema granica. Šetaće psa na štiklama, nositi krzneni zimski kaput sa sandalama na bejzbol utakmicu i torbicu u obliku goluba kao svoju „svakodnevnu“ tašnu.

Kada Carrie Bradshaw pronađe modni predmet koji voli, posvetiće mu se svim srcem, bez obzira da li to ima smisla za određenu priliku ili ne. U 6. epizodi And Just Like That, Carrie je još jednom pokazala svoj neumoljivi entuzijazam za odeću kada se borila u snežnoj oluji u facinantnoj balskoj zimskoj jakni! Njen autfit (ako smo iskreni) je prilično preteran, ali uzevši u obzir njenu istoriju modnog stila, takođe nema jakne koja bi više odgovarala ličnosti Carrie Bradshaw.

Bajkovita jakna Carrie Bradshaw – priča iza kreacije

Carrie je ovom esktravagantnom jaknom oživela još jednu glavnu junakinju: Elsu iz Disney animiranog filma Frozen – i to je zimska estetika zbog koje jedva čekamo da zahladni! Za one koji se pitaju ko je dizajnirao Carreinu upečatljivu jaknu, komad je došao iz kolekcije Moncler Genius 2019, urađene u saradnji sa kreativnim direktorom modne kuće Valentino, Pierpaolom Picciolijem i modelom Liyom Kebede.

Njih dvoje su, zajedno sa drugim dizajnerima kao što su Simone Rocha i Richard Quinn, kreirali posebne komade koji su inspirisani kultnom Moncler skijaškom jaknom. Piccioli i Kebede su iskoristili siluete plesnih haljina za jakne, a takođe su se izdvojili po tome što su isključivo afroamerički modeli nosili njihove kreacije.

U intervjuu za Vogue, Piccioli je tu odluku objasnio tako što je rekao: „Mislim da, kad se rodila, moda nije bila namenjena crnkinjama. Bila je samo za bele žene. Dakle, ova kolekcija treba da pokaže da san o modi treba dozvoliti svima”.

Od tada, Moncler Genius je nastavio da sarađuje na modnim kolekcijama sa imenima poput Alicie Keys i JW Andersona. Ali, Valentino je imao ubedljivo najmaštovitije verzije zimskih jakni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Moncler (@moncler)

Kako se biraju And Just Like That kostimi

Kostimografi druge sezone HBO Max serije, Molly Rogers i Danny Santiago, ispričali su detalje o stvaraju garderobera iz snova za kultne likove poput Carrie, Mirande i Charlotte.

“Mislim da ljudi ne razumeju količinu odeće koja stiže u garderobu u ovakvoj seriji. Imamo mnogo, mnogo promena na svim likovima. Mnogo se menjaju. To nije sitkom u kojem imaju dve promene odeće u jednoj epizodi. Za snimanje dve epizode ​​potrebno je osam ili devet dana, tako da se ciklus odabira kostima dešava na svakih devet dana. To je količina odeće koja je više od onoga što bi neki modni časopis imao u bilo kojem trenutku… To je pravi voz koji nikada ne staje kada napusti stanicu”, rekla je Molly.

Odeća za kostime dolazi iz prodavnica, iz Evrope, a pojedini komadi se prave po meri. Kostimografi prave šoping listu za svakog lika u seriji. Da bi sve te odevne komade spojili u autfite, prolaze kroz gomile odevnih komada i vrše selekciju, biraju između 30 ili 40 pari cipela, još 30 ili 40 tašni, uz, naravno, nakit.

“Našla sam nekoga u svom odeljenju da prati koliko odeće pozajmljujemo u novčanim iznosima, a poslednji iznos koji sam videla bio je 3 miliona dolara. Ne možemo da radimo ovu seriju osim ako ne pozajmimo stvari. Uz prosečni TV budžet, nećete kupiti najnoviju Bottega Veneta torbicu”, otkrila je kostimografkinja.

Pročitajte i ovo: Da li je serija “Sex and the City” postavila nerealistična očekivanja u prijateljstvu?

Naslovna fotografija: instagram.com/justlikethatmax

Božica Luković

Comments