Lista tehnika i saveta koje treba pratiti u dnevnoj rutini čišćenja lica je preduga, a većina nas se svakog pridržava najduže nedelju dana nakon čega se sve svede na skidanje šminke-sapun za lice-ispiranje-krema. Posebno entuzijastičnim danima možda uleti i pljus tonika za čišćenje lica, ali kada uzmemo u obzir mnogobrojne after klabing i slične situacije u kojima je sve previše, složićemo se da je gorenavedena računica zlatna sredina.
Ipak, činjenica je da nema boljeg osećaja od ultimativno čiste, blistave kože, a u poslednje vreme japanska metoda 4-2-4 se ističe kao nezamenljiva u dnevnoj rutini. Da, više od 10 minuta dnevno treba posvetiti pranju lica, znamo “nemate toliko vremena”, ali vredno je truda, verujte nam.

Priča u pozadini glasi ovako: Džuli Eliot, osnivačica In Fiore, zahvaljujući kojoj znamo za ovaj metod, provela je dosta vremena radeći i putujući po Aziji, gde su joj posebnu pažnju privukle žene idealne kože koje kako se čine ne stare bez obzira na godine koje imaju. Počela je da se raspituje o tajnama njihove dnevne beauty rutine i otkrila da je svaka od njih bez izuzetka imala specifičnu i često prilično kompleksnu tehniku čišćenja lica. Bilo da je ispiranje lica vodom različite temperature ili upotreba specišićnog peškira, žene pranju lica posvećuju veliku pažnju i to predstavlja važan ritual u njihovoj svakodnevnici.photo 1497519098947 a305f214d3bc Japanskom beauty metodom 4 2 4 do čiste kože?

Comments