Ova godina nije bila blaga prema filmskoj industriji, ali to ne znači da nam filmovi ne nedostaju i prva mogu da kažem da već nestrpljivo čekam na neka od odloženih ostvarenja koja u ovoj sezoni nažalost neće imati bioskopske premijere. Među filmovima koje iščekujem nalaze se naravno i neki dugo planirani, koji tek ulaze u proces snimanja – a jedan od njih je upravo biografski film o čuvenom umetniku Andy Warhol-u, kog će igrati niko drugi do multi-talentovani muzičar i glumac Jared Leto.

Jared Leto vam je možda poznat po svojoj muzičkoj karijeri sa grupom 30 Seconds to Mars, čiji je frontmen i jedan od osnivača. Ipak, Jared iza sebe ima i dugu i uspešnu glumačku karijeru, a neki od najpoznatijih filmova u kojima je igrao su “Requiem for a Dream“, “Fight Club“, “Alexander“, “Dallas Buyers Club“, “Blade Runner 2049” i možda najpopularniji među njima “Suicide Squad” – u kom je igrao ulogu čuvenog negativca iz stripova Džokera.

Vest da će igrati ikonu popularne kulture i pop art pokreta u umetnosti objavio je skromno, objavom na svom instagram nalogu. Okačio je set fotografija Andy Warhol-a, napisavši u opisu da je istina da će ga igrati u biografskom filmu, a uz to je dodao kako je veoma zahvalan na ovoj prilici, uzbuđen i kako nam svima nedostaje genijalnost koju je Warhol posedovao.

Comments