Color blocking je trend koji se podrazumeva da uklapamo različite vesele i letnje, jarke boje, tako da ga samim tim i povezujemo sa tim godišnjim dobom. Medjutim, sta bi se desilo ako bismo to šarenilo i kombinacije gde se u principu nijedna boja ne slaže sa sledećom nastavili da nosimo i tokom zimskih dana? Svima nam je poznato da zima važi za period tamnih boja kao što su crna, siva, braon, ali zašto ne biste baš vi bili ta iskra boje koja će razbiti monotoniju i privući pažnju svima koji su se opet opredelili za bezbedni sivi kaput i jednostavne crne čizme?

Colour blocking inspo1 Jarke boje: Zimsko izdanje

Boje se mogu uklapati na mnogo načina, od kombinacija sa više nijansi jedne boje, do kombinacije u kojoj su sve različite. Takođe, ako možda želite da polako prihvatite ovaj trend, možete početi sa samo jednom bojom koja odstupa od klasične zimske palete, kao što je to uradila Olivija Palermo.
Medjutim, za one malo hrabrije kojima je pravljenje fashion statement-a izazov koji sa zadovoljstvom prihvataju, evo par predloga kako da razveselite sebi buduće tmurne zimske dane i sa sigurnošću budete u centru pažnje.

Colour blocking žuta Jarke boje: Zimsko izdanje

Žuta je boja za koju se neki ni leti ne bi opredelili, medjutim ne možemo reći da kaputi i jakne te boje ne izgledaju izuzetno. Velika prednost ovog trenda jeste što je linija izmedju zimske i letnje odeće jako tanka, na primer suknja iz poslednje kombinacije može se na vrlo lepe načine nositi u decembru kao i u julu. Sve je u tome kako uklapamo određene komade, a u ovom slučaju layering odnosno slojevi su ključni alat, uz prikladnu jaknu, šal ili šešir, zima vam neće moći ništa.

Colour blocking narandžasta Jarke boje: Zimsko izdanje

Sledeći niz kombinacija zasnovan je na narandžastoj ili koralnoj boji koja je svako leto iznova popularna, i koja je sigurno boja barem jednog vašeg dragog odevnog komada. Bila to haljina, suknja, obična majica ili asesoar, zahvaljujući ovom trendu nećete morati da se pozdravljate sa tim posebnim komadom misleći da sa promenom vremena treba promeniti i boje vašeg garderobera. U poslednjoj kombinaciji nalazi se tobra nove Valentino kolekcije koja je savršena za ovu priliku i može dati upečtljiv izgled čak i najjednostavnijem outfitu.

Colour blocking plava Jarke boje: Zimsko izdanje

Iako se colour-blocking obično povezuje sa vrlo vibrantnim, svetlim bojama, ako želite da se ipak malo prilagodite godišnjem dobu, možete se opredeliti za mirnije nijansne kao što su bež, plava ili maslinasta. Suština ovog trenda jeste uneti malo života u mase ljudi obučenih u crno, ali u određenim slučajevima, crna može biti i deo te jedinstvene kombinacije. Ponekad je dovoljno imati jedan ’statement piece’ koji biste koristili kao osnovu i on bi bio dovoljan da se izdvajate, kao na primer u drugoj kombinaciji.

Colour blocking inspo2 Jarke boje: Zimsko izdanje

Dobro je poznato da se tamnim bojama okrećemo onda kada, ponekad i nesvesno, želimo da svoj izgled uskladimo sa raspoloženjem koje tog dana možda nije najbolje. Ako obučete određenu stvar koju ste mislili da nećete videti do sledećeg leta, sećanja na te vesele periode vam može doneti osmeh na lice, promeniti tok dana i dati energiju i samopuzdanje koje vam je prethodno nedostajalo. Moda je umetnost koja vam dozvoljava da budete posebni i drugačiji, da svi gledaju u vas i da inspirišete ljude svojom hrabrošću i odbijanjem da budete kao i svi ostali, a ovaj trend je jedna od savršenih prilika da iskoristite tu slobodu.

Pogledajte i:

Bordo na 6 načina

Hristina Vuković

Comments