Upoznaš nekog. Negde. Na žurci, na izložbi, u parku. Na Fejsbuku. Razmenite brojeve telefona, nađete se na Facebooku, razmenjujete poruke. Par dana. A onda vas on pozove da izađete.

Dogovorite se za pet minuta, on dođe po vas (kolima, taksijem, motorom, biciklom, helikopterom, čamcem, jahtom) pokupi vas u tačno dogovoreno vreme i odvede vas na neko prijatno mesto. Gde muzika nije preglasna, gužva nije preterana, svetlost nije psihodelična. Sveće i cveće na stolu nisu obavezni, romantika nije obavezna, niti napadna. Prosto je prijatno. Sedite i razgovarate. Gledate se u oči. Smejete se. Nešto od njegove duhovitosti, nešto od neverice što je tako simpatičan i drag.

Posle odete u šetnju. Pored reke, po parku, negde, gde ljudi šetaju, grickaju semenke i kokice koje su kupili usput, sednu na klupu da uživaju u okruženju i međusobnom društvu. Radosni ste i opušteni i zabavljate se. Momak je pravo osveženje. Ume da razgovara, ume da sluša, pokazuje pažnju i nežnost, a deluje muževno i ni u čemu nije napadan i baš vam se sviđa.

I nadate se da se i vi sviđate njemu. I na kraju večeri, kad vas doprati do kuće (doveze, došeta, aterira) vrlo spontano to i kažete jedno drugom. Kako se sviđate. I rastanete se radosni, jedva čekajući sledeći susret. A zatim do sledećeg susreta zaista i dođe. Već koliko sutra. Jer vam je poslao poruku, a čim ste odgovorili, pozvao vas je. I opet ste se za pet minuta sporazumeli da će on doći po vas. I tako nekoliko dana. Posle nedelju ili dve, oboje ste sigurni da se jedno drugom sve više sviđate i da ćete se zaljubiti i radujete se tome. Zabavljate se, jasno vam je i svima okolo je jasno. Intimno zbližavanje vas još više povezuje, srećni ste i osećate se kao nikad – našli ste nekog dragocenog za vas i divno se osećate.

jedan sasvim obican scenarijo1 Jedan sasvim običan scenario

Sasvim običan scenario. Film ne bi mogao od toga da se napravi. Ali to je bajka. U stvarnosti, kad nekog upoznate, naoružate se strpljenjem i oprezom i tolerancijom na predstojeća cimanja. Ne možete satima da se dogovorite oko toga kada i gde da se vidite, a njemu ne pada na pamet da dođe po vas. Prati vas kući samo ako očekuje da će završiti u vašem krevetu. Iako ste razmenili i brojeve telefona i postali prijatelji na Fejsbuku, radi dostupnosti i lakše komunikacije, danima vas ne zove, niti šalje poruku, niti ga ima na četu. Sumnjate da drži isključen čet, da ga ne smarate, vi i vama slične, jer ima druge planove.

Ne znate šta da očekujete od njega, ne znate da li se zabavljate, ne znate da li želite da se zabavljate sa nekim ko vas pretežno frustrira. Posle noći koju ste proveli zajedno, ne osećate da ste nešto razmenili i dublje se povezali, ili vi osećate, ali njega nigde nema da to sa njim podelite, pa opravdano sumnjate da on ne oseća to isto. Nemate pojma šta on oseća i šta je namerio. Nezadovoljni ste, praznjikavi, razdraženi, napola zainteresovani, napola ogorčeni. Napola spremni da dignete ruke i prihvatite poziv drugog tipa, koji vam se nešto ne sviđa posebno, ali možda je pristojan i prijatan, a to je sve što vam se čini da želite od muškarca u ovom trenutku.

Nekog ko se dobro oseća pored vas, sa kim vam je prijatno i opušteno.

Sa kim se sviđate.

Verujete li u bajke?

Bajke su samo arhetipske priče o istini. A čuda se dešavaju. Otkačite onog ko vas razdražuje, nervira i ljuti, jer zaslužujete nekog pristojnog i prijatnog.

Aleksina Đorđević

 

Comments