Kreativni i istraživački radovi studenata završne godine Modnog dizajna na Fakultetu digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan sumirani su u jedinstvenu edukatinvnu izložbu “Dress Me Up by Paper”. Ovaj eksperimentalni projekat studenata u klasi profesorke Ane Vasiljević Čelar sumiran je kroz 12 odevnih formi od papira, a jedan od ciljeva je podizanje nivoa svesti savremenog čoveka o mogućnostima korišćenja različitih vrsta reciklažnih materijala, sa naglaskom na papir.

Izložba “Dress Me Up by Paper” će biti otvorena u subotu 22. oktobra od 10 sati u holu Ušće Shopping Centra, a posetioci će ovu zanimljivu kolekciju moći da vide do utorka 25. oktobra 2016. godine.

Eksperimentisanjem sa različitim vrstama papira kao i stvaranjem interesantnih tekstura i efektnih formi prikazanih kroz savremeni način izražavanja oblikovana je jedinstvena izložbena celina. Kao izraz svoje inspiracije mladi talentovani autori odabrali su kako skulpturalne tako i teksturalne forme, čime su omogućili karakteristikama papira da oponašaju tekstil.

dress me up by paper Jedinstvena edukativna izložba studenata Univerziteta Metropolitan Dress Me Up by Paper

 

 

Comments