Danas, kada smo svesni važnosti kvaliteta namirnica koje svakodnevno jedemo i zbog čega pomno biramo artikle koje koristimo na svom meniju, uglavnom se opredeljujemo za proizvode iz proverenih izvora, jer samo tako pouzdano znamo odakle oni tačno dolaze, na koji se način pripremaju, tretiraju i obrađuju i šta sve sadrže (i, što je još važnije, šta ne sadrže!).

Praznici i odmori su u toku, a polako nam se približava i letnja sezona – sve brojne ljubitelje roštilja sigurno će obradovati vest na koji način mogu pripremiti svoje omiljene delikatese na roštilju bez straha da li je meso koje koriste prilikom roštiljanja sumnjivog kvaliteta.

Linija za roštilj bez aditiva

Naime, nova piknik linija bez aditiva koju je razvila Perutnina Ptuj, sastoji se od svežih, najkvalitetnijih i najtraženijih delova pilećeg i ćurećeg mesa iz sopstvenog uzgoja, kao i onog nastalog sa mnogobrojnim uzgajivačima širom zemlje.

piknik 9106 e1556635555725 Jednostavni saveti za savršeni praznični piknik

Kako je postignut vrhunski ukus zdravog obroka

Zahvaljujući pažljivo kontrolisanim i najnaprednijim tehnološkim procesima, kvalitet proizvoda postiže se pomoću prirodnih začina i aroma što garantuje vrhunski ukus i zdrav obrok. Važno je naglasiti i to da su na razvoju ove nove linije piknik mesnih proizvoda učestvovali stručnjaci iz različitih sfera, od onih zaduženih za nove prehrambene tehnologije, preko eksperata za prehranu i nutricionizam, pa sve do struke zadužene za marketing, a sve to kako bi krajnji korisnici i potrošači dobili vrhunski proizvod. Među najpoželjnijim jelima od mesa na roštilju bez aditiva, koja su sada dostupna u Perutnini Ptuj, izdvajamo sledeće: štapiće od mini filea ili karabataka, marinirani mali batak, burgere, gurmanske pljeskavice, kobasice ili šiš ćevap.

Ćevapčići od pilećeg mesa

Priredite roštilj sa zdravim, nemasnim belim pilećim mesom iz nove piknik linije Perutnine Ptuj i spremite se za pravu erupciju izvanrednih ukusa. Možda vam na prvu neobično zvuči sintagma “ćevapčići od pilećeg mesa” jer ste se navikli na one od mešanog mesa, ali nakon što ih jednom probate, zaljubićete se već nakon prvog zalogaja. Uz sve druge komparativne prednosti, reč je o laganom i lako probavljivom obroku zahvaljujući kojem ćete izbeći neugodan osećaj težine u želucu koji se često pojavljuje nakon uživanja u roštilju.

piknik 9288 e1556635593937 Jednostavni saveti za savršeni praznični piknik

PRIPREMA ZDRAVIH ZALOGAJA

– Pre roštiljanja meso držati na hladnom jer se zagrejavanjem može ubrzati prirodan proces kvarenja.

– Meso uvek dobro ispecite, ne samo spolja, nego i iznutra (pripazite da ovi unutrašnji delovi ne ostanu nepečeni).

– Za pripremu na roštilju, nabolji su komadi mesa koji nisu preveliki jer će se tako ravnomerno ispeći.

– Nikada ne zaboravite na higijenu, kako samog mesa, tako i mesta na kojem ga pripremate kao i na pribor koji pritom koristite. Nož kojim režete meso redovno perite i brišite krpom ili papirnatim ubrusom. Ako koristite krpu, obratite painju na to da bude čista (zato je najbolje pripremiti ih nekoliko), nikada ne koristite isti nož za rezanje mesa i salate kao i drugih namirnica poput hleba.

KOJE SU ZAPRAVO PREDNOSTI NAMIRNICA KOJE NE SADRŽE ADITIVE I DRUGE NEŽELJENE SASTOJKE?

Ovi sastojci koriste se kao dodaci prehrambenim proizvodima kako bi se poboljšao njihov ukus, pojačala aroma, produžio rok trajanja i druge stvari, ali su neki od njih loši za ljudsko zdravlje.

Perutnina Ptuj se može pohvaliti mesom najvišeg kvaliteta čiji celokupni proces, od uzgoja do pakovanja, ispunjava najrigoroznije evropske standarde. Posebnu pažnju pridaju sastavu i kvalitetu samog mesa, ali i dodataka poput začina i marinade. Kod njih je naglasak na minimalnoj količini dodataka kako bi se očuvao izvorni ukus mesa Perutnine Ptuj koji je nadaleko poznat po svojoj mekoći, sočnosti i prirodnom domaćem ukusu. Kao i samo meso, i svi dodaci prolaze proces višestruke provere svežine i kvaliteta, a upotrebljavaju se samo oni koji su zaista neophodni i nužni.

Upravo iz tog razloga možete uživati u pikniku uz maksimalno zdrav obrok koji sadrži samo prirodne začine i mirise.

piknik 9309 e1556635909610 Jednostavni saveti za savršeni praznični piknik

DODATNI SAVETI – POBRINITE SE ZA DOBRU ATMOSFERU I UGOĐAJ

– U zavisnosti od povoda piknika (rođendan, godišnjica, party ili jednostavno želite uživati u dobroj hrani i provodu na svežem vazduhu) ponesite i odgovarajuće rekvizite kojima ćete ukrasiti ambijent. To mogu biti ukrasne (i praktične!) salvete, prigodni tanjiri sa odgovarajućim uzorcima, stolnjak, raznobojne sijalice, sveće, baklje… Uvek možete dekorisati i hranu pomoću detalja kao što su ukrasne zastavice, papirnate kesice za “hot-dog”, hamburger ili “pommes frites'”…

– Pritom pokušajte što više biti dosledni i držite se zadate tematike u svim segmentima i detaljima.

– Nemojte se previše opterećivati ako nešto ne krene svojim tokom, na primer, ako padne iznenadni pljusak (tada roštiljajte u blizini nekog zaklona koji će vam dobro doći usled kiše i gde ćete moći nastaviti zabavu) ili ako neko zaboravi da donese salatu. Dobre vibracije su najvažnije i toga ćete se na kraju jedino i sećati.

– Ne zaboravite bocu kvalitetnog vina kojim ćete začiniti okrepljujući obrok.

– Pripremite dovoljnu količinu limunade koja je zdrava i osvežavajuća, a podjednako je vole deca i odrasli.

– Kada pakujete ćumur, proverite da li ste poneli dovoljnu količinu, kako vam ne bi ponestalo usred pečenja.

– Pobrinite se da bude dovoljno mesta za sedenje, za sve goste. Dobra rešenja su klupe, stolice, ležaljke i stolice na razvlačenje, ćebad, ali i jastučići razbacani oko stola u orijentalnom stilu.

– Pripazite na sitnice kao što su otvarač za flaše, šibice za paljenje, sredstvo za čišćenje rešetke od roštilja, salvete i sl.

piknik 9416 e1556635968408 Jednostavni saveti za savršeni praznični piknik

PERUTNINA PTUJ SE MOŽE POHVALITI MESOM NAJVIŠEG KVALITETA ČIJI CELOKUPNI PROCES, OD UZGOJA DO PAKOVANJA, ISPUNJAVA NAJRIGOROZNIJE EVROPSKE STANDARDE. POSEBNU PAŽNJU PRIDAJEMO SASTAVU I KVALITETU SAMOG MESA, ALI I DODATAKA POPUT ZAČINA I MARINADE.

Comments