Glumica, pevačica, profesionalna igračica, dizajnerka i vlasnica šest parfema sa njenim imenom, a sada i sudija u najnovijoj sezoni Američkog Idola, Dženifer Lopez (Jennifer Lopez), proglašena je za jednu od najuticajnijih ličnosti u 2010. godini, a kako stvari stoje, 2011. će za nju biti još uspešnija. Jennifer, modna ikona, zvezda filmova koja uvek blista na crvenom tepihu, snašla se i u ulozi sudije jednog od najvećih šou programa u SAD-u. Priznaje da je Američkog Idola pratila preko malog ekrana, i uživala u ulozi gledaoca, a da je ulogu sudije prihvatila jer je to doživela kao novi izazov u karijeri. Pre četiri sezone imala je priliku da učestvuje u Idolu ali u ulozi mentora učesnika, a ovoga puta sa Stiven Tajlerom (Steven Tyler) i Rendi Džeksonom (Randy Jackson), odmenjuje strogog Sajmon Kovela (Simon Cowell), koji je iz prošlih sezona ostao zapamćen kao surov sudija bez dlake na jeziku.

Dženifer poriče ulogu dive koju joj pripisuju, gleda na to kao na smešne tračeve, i smatra da je vrlo profesionalna u svakoj ulozi u kojoj se nađe. Priznaje da na početku svoje karijere nije bila sigurna u sebe, i da je dobijala oštre kritike koje su se odnosile na njen glas, ali nakon 50 miliona prodatih ploča, ne samo da je dobila sigurnost u sebe, već je i kritičarima “zatvorila” usta.

Dženifer je rođena 1969. u Bronksu, i od malih nogu pokazivala je naklonost ka muzici i sceni. Posao u advokatskoj kancelariji bio joj je dosadan, ali je “baterije punila” čestim odlascima u noćne klubove, gde se prepuštala svojoj najvećoj strasti, plesu. Od 1990. pojavljivala se u seriji “In Living Color” kao plesačica, da bi se 1997.godine definitivno probila filmom “Selena”. Njen muzički debi “On The 6” doživeo je neverovatan uspeh i bio proglašen za hit godine. Ređala je film za filmom, i hit pesme jednu za drugom, ali tabloidi su najviše pisali o njenim ljubavnim vezama. Od prvog muža Odžani Noe (Ojani Noa) razvela se 1998. godine, nakon jedne godine braka, a strasnu vezu sa Pi Didijem (P.Diddy) okončala je zbog pucnjave u koju je bila umešana igrom slučaja. Od plesača Kris Džada (Crisa Judd) razvela se nakon samo devet meseci braka, jer je romansu sa filma prenela i u stvaran život. U pitanju je bio Ben Affleck, kome je čak posvetila i pesmu “Dear Ben“, a američka javnost ih je prozvala “Bennifer”. Veza i veridba nije uspela zbog preterane eksponiranosti u medijima. Nakon šest meseci samovanja, 2004. treći put je izgovorila sudbonosno da svom nekadašnjem dečku i saradniku Mark Entoniju (Mark Entony). Sa njim ima dvoje dece i smatra da je on njena srodna duša. Upravo je Mark bio taj koji je ubedio da sa blizancima Maksom (Max) i Emi (Emme), njihovom dvogodišnjom decom, uradi kampanju za Gucci, koja tim povodom UNICEF-u donira milion dolara. U aprilu se očekuje njen novi album nazvan Ljubav? (Love?). Jennifer objašnjava znak pitanja u nazivu tako što smatra da je ljubav za nju večna zagonetka, nešto zbunjujuće, odgovor koji je ispunjen kontradikcijama i komplikacijama.

Dženifer je takođe potpisala nekoliko-miliona-dolara težak ugovor sa kompanijom L’Oréal Paris, čije će biti globalno zaštitno lice i ambasador, nosilac reklamnih kampanja koje kreću u januaru 2011.

“Ono što nosim na sebi, kakva mi je kosa i šminka, kako se krećem u reklami, sve to govori o proizvodu i poruci koju želimo da pošaljemo” komentariše Lopez. Iako će ova saradnja dati dodatni sjaj njenom superstar statusu, ona svoj stil neće menjati. “Nije tajna da je moj izbor stari holivudski glamur, tako se oblačim i prezentujem” nastavlja u izjavi za medije. “Neću nositi Lady Gaga šešire. To jednostavno nije moj stil.”

Na youtube-u se mogu naći mnoge pesme sa budućeg albuma, a u pripremi su dva spota, za pesmu “Good Hit” i “On The Floor (Feat. Pitbull)”.

Nakon uspešne reklame za najveću robnu kuću Macy’s, u Najavi je i saradnja sa Gillette-om.

Na pitanje gde vidi sebe za deset godina, Dženifer odgovara da sve vidi još veće i bolje! Ko zna, možda postane i američka predsednica, i to prva. Sa njenom prirodnom harizmom, zaraznim osmehom i prelepom pojavom, sigurno je da će još mnogo toga uraditi. Nisu je bez razloga proglasili najambicioznijom u Holivudu! A ja bih je proglasila najinspirativnijom.


Anastasija Milojević je diplomirani ekonomista koji obožava fotografiju, modu i muziku (bez koje je dan nepotpun). Retko, ali rado slika, a sada najčešće bloguje na Butterfly Dreamer. U potpunosti se slaže sa Marilyn Monroe: “Dajte devojci prave cipele i osvojiće svet!”

Comments