Hot topics

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Testirali smo FOREO LUNA fofo uređaj za čišćenje lica – ovo su naši utisci!

Leto u gradu? Ovako možeš da provedeš svoj savršeni dan!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Sve što ti je potrebno za savršenu, opuštajuću kupku

1/2

Ima li išta lepše od kratkih jesenjih putovanja tokom kojih možeš duhovno i iskustveno da se “obogatiš”  i napuniš baterije nakon post-letnje depresije? Naš predlog za ovu jesen je definitivno London. Za putovanje u London pored pasoša, vize i platno sposobne plastike, preko su ti potrebni kišobran i poluprazan kofer. Čaj i sve ostalo ćeš naći, ni manje ni vše, nego na svakom ćošku ove fantastične evropske prestonice. Da, dobro ste čuli, evropske, iako je na proleće 2017. godine Velika Britanija ušla u proces nazvan Bregzit, čije finale očekujemo baš ove jeseni, i dalje se svrstava na listu evropskih prestonica i to kotirajući se visoko, među onim najpopularnijim. Još jedan “prijatelj” za poneti, na putovanje, definitivno je aplikacija Culture trip, pomoću koje ćeš se na svakom mestu na svetu osećati kao na domaćem terenu. Inače, Culture trip je aplikacija koju je izbacila istoimena britanska kompanija koja posluje u sferi putovanja, medija i zabave. Kao takva, još 2017. godine je od strane Forbes magazina stavljena na listu top pet kompanija sa najbržim razvitkom i rastom, a sama aplikacija je proglašena takozvanom aplikacijom dana u Velikoj Britaniji od strane Apple-a.

Poseta Camden Town-u

Ako ste ljubitelji street style mode i trendova, možda će vas zanimati da odete na mesto na kom se nalaze najbolji ulični grafiti. Ukoliko želite da “pokupite” neku vibraciju ili inspiraciju, “naoštrite đonove” i pravac Camden Town. Tamo ćete još imati priliku da uživate i u brojnim uličnim marketima koji su najaktuelniji tokom vikenda.

Noć muzeja 

Noć muzeja je koncept koji je zaživeo i u našoj prestonici. Naime, u Velikoj Britaniji se on uvek održava tokom jeseni, a svuda, pa i u Londonu, muzeji i galeriji su otvoreni čitavog tog dana ali i tokom noći.

Neobične ture

Za one koji hoće da iskuse nešto jedinstveno, nešto što će im u najmanju ruku ponuditi mogućnost promene perspektive na svet uopšte, a i omogućiti da britansku prestonicu dožive na jedan potpuno drugačiji način od onog dostupnog većini regularnih turista, definitivno treba da posegnu za servisom pod nazivom Unseen ToursOvo je kompanija socijalnog karaktera i kao turističke vodiče zapošljava beskućnike ili one koji su to nekad bili, obezbeđujući im prethodno potrebne uslove. Cilj je da korisnici ovih usluga dobiju priliku da na potpuno drugačiji i nov način istraže London i posete mesta koja inače nikada ne bi, a jednako su zanimljiva, sa kulturnog i istorijskog aspekta, kao i ona najposećenija od strane turista.

View this post on Instagram

#Repost from @wtm_responsibletourism This #ThrowbackThursday we’re reflecting on how much of a difference Responsible Tourism has made to the lives of local people. In London a company that has excelled in improving the lives of locals is @unseentours , “an award-winning, not-for-profit social enterprise that offers alternative walking tours through London’s most vibrant and interesting neighbourhoods, led by homeless and formerly homeless guides. As well as winning a Responsible Tourism Award and an Observer Ethical Award, the tours get excellent reviews on Tripadvisor and offer a unique insight into London life – while giving visibility and a voice to people who often feel unseen and unheard.” With 60% of ticket prices going to tour guides, Unseen Tours have helped make a huge difference to the lives of their employees. http://sockmobevents.org.uk/about-us/ WTM London recently spent a day with Unseen Tours, discussing how they work with the homeless in London. Haven’t seen it yet? Check it out at: https://bit.ly/2x7fGcg , or alternatively click the link in @wtmlondon ’s bio. #WTMRT #WTM #ResponsibleTourism

A post shared by Unseen Tours (@unseentours) on

Izložbe koje ne treba da zaobiđeš

London je jedna od onih evropskih prestonica koja obiluje bogatim istorijskim, kulturnim i arhitektonskim nasleđem. Pored toga, i te kako ima “sluha” za nove tendencije u svim pomenutim sektorima ali i tekovinama novijeg doba, poput dizajna, mode i ulične umetnosti. Sa svim ovim tematikama je moguće “sudariti se” na nekoj od mnogobrojnih prestoničkih izložbi, od kojih izdvajamo najzanimljivije sa jesenjeg repertoara:

ANTONY GORMLEY, Royal Academy – Skluptura

TIM WALKER: WONDERFUL THINGS, Victoria & Albert Museum – Fotografija

WILLIAM BLAKE, Tate Britain Museum – Umetnička dela

DORA MAURER, Tate Modern Museum – Fotografije i umetnička dela

OLAFUR ELIASSON – IN REAL LIFE, The Tate Modern – Sklupture i instalacije interaktivnog karaktera

AN ENQUIRING MIND: MANOLO BLAHNIK , Wallace Collection – Pregled mode i umetnosti tokom godina

FOOD: BIGGER THAN THE PLATE, Victoria & Albert Museum – Izložba sa fokusom na pojam održivosti u gastronomiji

THE CITI EXHIBITION: MANGA, British Museum – Izložba oblika umetnosti nastalog u Japanu, a odnosi se na grafičku novelu ili strip koja je na zapadu i uopšte prerasla u industriju; fokus na kostimiranju likova i animaciji istih

LEONARDO DA VINCI: A LIFE IN DRAWING, Buckingam Palace – Izložba preko 200 genijalnih radova

MARY QUANT, Victoria & Albert – Komadi odeće M. Quant koja je inspirisala modu 60-ih, fotografija, ilustracije

ALICE IN WONDERLAND, Viactoria & Albert – Umetnička dela inspirisana ovom Diznijevom tematikom: kostimi, animacije, moda, slikarstvo, skluptura…

Editors choice