Možda je teško poverovati, ali jesen nam je uveliko stigla na vrata. To možda ne deluje tako zbog divnog vremena koje smo imali, i koje ćemo izgleda imati još neko vreme. Uprkos tome, jesen je vreme kada pored svoje odeće treba da zamenite i sve svoje proizvode za lepotu i brigu o koži, tako da vam danas predstavljamo pojedine od naših omiljenih trendova za ovu jesen.

Hidrirajući skin tintovi

Vreme je da se oprostite od full coverage tečnih pudera, koji prema vašoj koži mogu biti veoma teški i strogi, i da ih zamenite laganim, gotovo prozirnim formulama u boji (skin tintovima). Glavni cilj je da ublažite bilo kakvu diskoloraciju na svojj koži, kao što su crvenilo, ostaci od bubuljica ili tamne fleke, ali ne i da ih u potpunosti prekrijete, a dok pritom istovremeno hidrirate kožu.

Možda deluje kao nerešiv zadatak, ali vam mi kažemo da je to moguće, upravo uz pomoć skin tintova. Ova lagana baza kreiraće savršenu podlogu za sve ostale proizvode koje odlučite da stavite na lice nakon nje.

Kontrastne teksture

Jedan od omiljenih makeup trendova, barem kad su u pitanju usne, su mat karmini. Čista koža “satenske” teksture i mat usne se smatraju najšik kombinacijom za makeup look. Kada spojite dve različite teksture na koži, to nudi sjajan kontrast koji je pogodan za jesenje vreme, jer u toku jeseni često eksperimentišemo sa teksturama i slojevima u vidu odeće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @kylielippykits

Pročitajte i ovo: Jesenji makeup trendovi koji će dominirati ove sezone

Glazed donut nokti

Ako niste do sada čuli za ovaj trend, objasnićemo vam o čemu se radi. Glazed donut izgled se odnosi na onaj tečni šećerni preliv koji se nalazi na krofnama. Znamo, možda zvuči čudno, ali najbliže što možemo da vam opišemo je izgled perle.

Ipak, ova svetlucava nude varijanta noktiju je mnogima zaličila upravo na šećerni preliv, pa je zbog toga dobila i ime. Ovaj izgled možete postići tako što ćete odabrati vašu omiljenu svetlu boju, i preko nje preći pearl lakom za nokte.

Metalik oči

Ovo je jedan od onih trendova koji ide rame uz rame sa Y2K modom, koja je postala popularna od prošle godine. Ipak, postoje određene razlike, jer dok su dvehiljaditih možda čitave kapke ispunjavali metalik senkama, sada je to malo svedenije, pa se iznad očiju stave jednostavni nanosi frosted senke za oči, koja daje suptilan sjaj.

Plavi manikir

Tonovi dragog kamenja postali su veoma popularni kada su u pitanju beauty trendovi, pa je tako ova rojal-plava boja postala potpuni hit ove jeseni. Sa tonovima dragog kamenja možete eksperimentisati, pa ako niste fan plave boje, uvek možete izabrati drugu, poput emerald-zelene ili druge jesenje boje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Manucurist (@manucurist)

Pročitajte i: WNBEAUTY FAVORITI ZA OKTOBAR

Odvažni ajlajner

Odvažni ajlajneri sa različitim bojama su u trendu već izvesno vreme, ali ove jeseni su se posebno istakli, jer ćemo videti mnoge varijacije boja. Nije važno koju boju ćete izabrati, sve dok se zabavljate i trudite da budete autentični.

Rumenilo boje opeke

Sunburnt blush trend je na TikToku bio veoma popularan u toku leta, a čini se da će biti prisutan i u toku jeseni. Vreme je da svoje uobičajene ružičaste tonove zamenite sa “terakota” nijansom, koja će vašim obrazima dati specijalni “osunčani” look koji svi toliko žele.

Naslovna fotografija: instagram.com/kylielippykits

Nenad Grubanoski

Comments