Ove jeseni, sve ukazuje na to da ne postoji sredina kada je u pitanju izbor reljefa i kolorita za manikir. Naime, najaktuelniji trendovi u nail art sferi su dve dijametralno različite varijante. U pitanju su matirano crni manikir i onaj sačinjen od brilijanta.

Onaj od dva koji predstavlja odsustvo kolorita, ne ostavlja puno prostora za kreativnost, reklo bi se. Međutim, prostor koji je za sobom ostavio bogati kolorit, popunio je još jedan povratnički trend i to mat izdanje. Crni manikir je dakle, u matiranoj verziji, doneo sa sobom zadah gotike koji je primetan i u mnogim drugim sferama modne industrije i prepoznatljiv u ključu modnih influensera i to tako da ovog puta nije ostao rezervisan isključivo za tinejdžersku buntovničku populaciju, već za sve one koji u sebi nose bar zrno buntovništva i mladalački duh.

On se, tako pozicioniran, savršeno nastavlja na sve one outfit kombinacije inspirisane ovosezonskom edicijom brenda Dior, dizajniranom od strane Marie Grazie Chiuri, koja poput čarobnice i predvodnice upire iznova svojim prstom u pravac kojim će se dalje odmotavati modno klupko, dok ostali bez pogovora slede njene instrukcije, i to s razlogom. Razlozi za toliku pokornost dizajnerska genijalka italijanskog porekla duguje opažanju potreba savremene žene. Pritom je i edukuje, ali i podržava u njenim tendencijama ka sopstvenom napretku, osvešćujući je na sopstvenu materijalizaciju i telesnost, takođe negujući joj unutrašnju potrebu za autentičnošću protkanom buntovništvom i feminizmom u svojim pozitivnim konotacijama, upućujući je još i na sve druge žene suočene sa istim ili sličnim izazovima. A kako ona uvek ima još nešto za dodati i kako se kod nje priča nikad ne završava, tamo gde možete slobodno ispipavati nove i buduće nail art trendove je teritorija koju je zabrazdila najnovija prolećna kolekcija Dior brenda, doneta u vidu razgibavanja pogleda na svet oko sebe i pojačavanja elastičnosti u tom smislu, pritom neupitno insistirajući na naklonu prirodi. Vraćajući se dalje, sa male digresije, na temu sadašnjih trendova koji viju nokatne ploče, nije naodmet razmisliti i o načinima postizanja pomenutog mat efekta. Te u svrhe uspešne realizacije ovog trenda, tačnije, za postizanje matiranog sjaja crnog manikira vam donosimo nekoliko korisnih trikova:

1. Pokušajte da dodate prašnjavu crnu senku prethodno nanetom bezbojnom laku za nokte.

2. Nanesite klasičan crni lak za nokte i pri sušenju, manikir izložite izvoru pare.

Comments