Hot topics

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Zidovi ukrašeni floralnim tapetama i draperijama, toalet presvučen u puderasto plavi brokat, veliki kristalni lusteri, krevet sa baldahinom okićen ružama, pticama i heruvimima, sve bogato, raskošno i – pozlaćeno. Možda nikada nisi bila u Versajskom dvorcu, ali mogla si da ga doživiš zajedno sa Sofijom Coppolom koja je 2006. godine glumila Mariju Antoinettu u istoimenom filmu. A upravo su bogati enterijeri Versaja bili rana interpretacija rokokoa iz 18. veka, umetničkog pokreta koji pre svega karakteriše izobilje. Francuski slikar Jean-Antoine Watteau je verovatno najbolje objasnio koja je suština rokokoa – ide se na sve ili ništa. U slikarstvu, rokoko prikazuje čist hedonizam – scene iz rimske mitologije u mekim, pastelnim tonovima i dvorske romanse prožete erotikom. U modi, rokoko filozofija se ogleda kroz mašne, trake, karnere i bogate, bujne siluete. U arhitekturi pak govorimo o asimetriji i nesavršenosti, obilju valova i fluidnih obilka, zlatnim detaljima sa motivima cveća, životinja i anđela.

I kada malo bolje razmislimo, ova slika se odlično uklapa u ideju o tome kakav nakit želimo da nosimo ove sezone, a dizajneri nakita kao što su Alighieri, Joanna Burke i Georgia Kemball, svojski su se potrudili da naše misli pretoče u stvarnost kreirajući kreativne komade koji donose zlatni sjaj u ovaj svet koji se čini tako sivim i mračnim.

Dakle, minimalizam je out, čista raskoš je in. I mi smo spremni da je pratimo!

View this post on Instagram

18kt gold with antique pearls

A post shared by Joanne Burke (@___joanneburke___) on

View this post on Instagram

Leni with sea sperms dripping down

A post shared by Joanne Burke (@___joanneburke___) on

Fascinacija francuskim kurtizanama ne završava se samo sa pričom o nakitu. Vivienne Westwood je svoje čuvene koresete iz devedesetih ponovo oživela u prolećnoj kolekciji, dok je Jonathan Anderson za Loewe kreirao haljine koje se najbolje mogu opisati kao aristokratske. Tu su i kolekcije koje potpisuju Khaite, Orseund Iris, Simone Rocha, sve inspirisane stilom čuvene francuske kraljice i generalno, 18. veka.

Editors choice