Svako od nas se ponaša drugačije kad voli i poseduje svoj specifičan jezik ljubavi koji nas izdvaja. Za nekoga je to fizički dodir ili svakodnevni znaci pažnje, dok će drugi pokazivati nežnost verbalno. Isto tako, astrologija nudi različite analize i tumačenja i pokušava da objasni jezik ljubavi horoskopskih znakova. Da li ste se ikada zapitali zašto se Ribe i Rakovi tope nad bliskom povezanošću, dok Lavovi i Ovnovi preferiraju slobodniji pristup ljubavi?

Romantični odnosi su neretko okarakterisani kao misteriozni i teško dokučivi, ali to ne mora da bude slučaj. Pored psihologije i filozofije, osnovno poznavanje astrologije i tumačenja natalne karte vam mogu pomoći da bolje razumete vrstu ljubavi koja vam je potrebna, ali i da shvatite šta je ono što prija vašem partneru.

Svi su nekad našli u žučnim raspravama s partnerom, samo da bi kasnije shvatili da je sve bilo nesporazum. Poznavanje jezika ljubavi će vam omogućiti dublje razumevanje ličnih potreba, a kada znate šta vam je potrebno – dobijate priliku da kvalitetnije i asertivnije komunicirate, kao i da zastupate sebe u odnosima.

Međusobno razumevanje spasće vas brojnih bespotrebnih svađa sa partnerom, a ujedno – možete da uspostavite svoj tajni jezik ljubavi za koji samo vi znate. Recimo, partner treba da zna da kada ste loše raspoloženi ili distancirani – zapravo tražite više intimnosti (ili šta god vam je potrebno u tim trenucima).

Jezik ljubavi horoskopskih znakova: Na koji način se znaci zodijaka ponašaju kad vole?

Ovan: Strast

Osobe rođene u znaku Ovna cene strastveni pristup i uzbuđenje u svojim vezama. Da bi se osećali voljenima, potrebno im je da njihov partner pokaže istu strast i energiju, takoreći, žele matching energy. Ovnovi se najviše vežu za partnere koji su spremni da prihvate izazove života i koji dele istu želju za avanturom i akcijom. Sloboda izražavanja i osećaj da su voljeni i cenjeni upravo onakvi kakvi jesu od ključnog su značaja za njihovo emotivno zadovoljstvo.

Bik: Udobnost

Stabilnost i udobnost su ključni elementi za Bikove kada je u pitanju komuniciranje ljubavi i nežnosti. Oni teže partnerima koji mogu stvoriti osećaj sigurnosti i doma. Fizička udobnost, bilo da se radi o dodiru, muzici ili hrani, izuzetno je važna za Bikove, zato što ljubav doživljavaju kroz čula. Ipak, kako bi se osećali potpuno ispunjeno, Bikovima je važno da partner bude spreman da ih izvede iz udobne zone komfora i predstavi im nove i uzbudljive pustolovine koje će im probuditi sva čula.

Blizanci: Promene

Blizanci vole raznolikost i stalne promene u životu. U vezi, oni su otvoreni za eksperimentisanje i stalno otkrivanje novih stvari. Kako bi se osećali voljeno, Blizancima je potreban partner koji je jednako spreman da se prilagodi različitim životnim situacijama i koji će im omogućiti slobodu da istražuju raznolike aspekte života. Ključno je da partner bude prilagodljiv i da se ne plaši konstantnih promena kako bi Blizanci ostali emocionalno ispunjeni.

Rak: Zahvalnost

Rakovi su spremni da učine sve kako bi se njihov partner osećao srećno. Imaju tendenciju da se ponašaju kao tradicionalni supružnici ili roditelji, ali samo ako osećaju da su cenjeni i voljeni. Ponekad mogu da budu previše posvećeni drugima, što može dovesti do sagorevanja. Za Rakove je ključno da njihov partner pokaže lojalnost, ceni njihove napore i preuzme odgovornost za svakodnevne obaveze kako bi im omogućio da pokažu svoju osećajnu stranu.

Lav: Divljenje

Lavovi vole da budu u centru pažnje i priznati zbog svojih talenata i postignuća. Pripadnici ovog vatrenog znaka žele da budu slavljeni kao divni, talentovani i živopisni pojedinci kakvima sebe smatraju. Jasna komunikacija i iskrene namere su neki od najvažnijih aspekata kada je u pitanju upoznavanje sa njima. Voljeni Lavovi vide najbolje u svom partneru i lako mogu da budu zaslepljeni, te da idealizuju svoju “drugu polovinu”.

Devica: Svrha

Slično kao i Lavovi, Device takođe poseduju određenu dobrotu i nevinost, ali istovremeno pokazuju jaku praktičnost i organizovanost. One su osetljive i traže smisao kako bi opravdale i racionalizovale svoje veze. Potrebno im je da osećaju da imaju svrhu u vezi koja služi višem cilju. Životnog partnera neretko privlače iskrenošću i direktnom izjavom da traže nekoga s kim će graditi budućnost. Jasno definisani planovi i svrha veze su ključni za sreću kod Devica.

Vaga: Ravnopravnost

Vage neprestano teže ravnoteži i balansu i traže partnera koji istovremeno zauzima svoje stavove, ali ostavlja prostora za različita mišljenja i Vagino jedinstveno gledište. Od svih znakova u horoskopu, Vage najbolje razumeju perspektivu svog partnera – intuitivno. Pokažite da ste otvoreni za različite ideje i spremni da uložite napor u svoj izgled, garderobu i sređenost (ipak govorimo o Vagama) i ovaj vazdušni znak će biti odmah privučen.

Škorpija: Intimnost

Škorpije teže intimnosti – što ponekad može da ih dovede u nevolje ako se druže ili su u vezi sa onima koji nisu spremni da preuzmu odgovornost za vlastito isceljenje. One se ne obaziru na granice, već žele da po svaku cenu budu vaša najbliža osoba. Žele da znaju sve o neurednom, tajnom i mračnom svetu koji se krije u vašoj glavi – bilo da je reč o intimnim detaljima prošlih veza ili o odnosu sa roditeljima. Zbog akcenta na intimnost, poverenje je takođe izuzetno važno kako bi se osećale sigurno i shvaćeno.

Strelac: Sloboda

Strelci nisu poznati po želji da ostanu kod kuće i uvijeni u ćebe – bindžuju serije sa partnerom. Zbog njihove ljubavi prema avanturi i istraživanju, potrebna im je sloboda da povremeno putuju samostalno i izgube se u svetu. Partneri koji Strelcima pružaju prostor da u potpunosti budu ono što autentično jesu će biti njihov zagarantovani end game. Ne samo to, njima je potreban partner koji je zabavan i može da ih angažuje kroz društvena ili intelektualna nadmetanja.

Jarac: Podrška

Kao jedan od najambicioznijih i najposvećenijih znakova u zodijaku, Jarčevi žele partnera koji će im pružiti snažnu podršku kako bi ostvarili svoje ciljeve. Oni cvetaju kada njihov partner srećno obavlja kućne poslove ili svakodnevne zadatke, dok se oni fokusiraju na dublje uranjanje u profesionalni rad ili druge obaveze. Zbog njihove fokusirane prirode, ponekad mogu da budu promenljivog raspoloženja, ne uzimajući u obzir osećanja partnera.

Vodolija: Prijateljstvo

Idealna ljubavna veza Vodolije uključuje partnera koji je jednako društven kao i oni, i koji uživa u kasnim noćnim sedeljkama i bogatom društvenom životu. Njima je važno da zadrže nezavisnost, ali i da održe prijateljske odnose, pa im je partner, koji im je istovremeno i prijatelj, od ključnog značaja. Vodolije se najbolje snalaze u vezama u kojima se dve individue s nezavisnim životima udružuju kao ljubavnici i prijatelji – kako bi se međusobno unapredile i poboljšale.

Ribe: Empatija

Kao osećajan i otvoren znak, Ribe traže partnera koji se oseća prijatno u njihovom društvu i nije preplavljen njihovim ponekad neobjašnjivim emocijama, već je tu da ponudi podršku i pruži svakodnevnu afirmaciju. Ništa ne otvara srce Riba kao partner koji podržava njihovu osetljivost i ranjivost, ceni njihov unutrašnji svet i razume njihove dileme i duboka osećanja. Partner sa zaštitničkim duhom pomaže da se pripadnici ovog vodenog znaka osećaju sigurno i slobodno, te u takvim okolnostima Ribe mogu da se napokon u potpunosti izraze.

Pročitajte i ovo: Tri znaka zodijaka koji se lako mogu naći u ljubavnom trouglu

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovepresets

Milica Nešić

Comments