Na festivalskom nebu Srbije već deset godina sija FOAMFEST, koji svakog leta u Rumi okuplja najznačajnija imena elektronske muzike na jednom mestu. Ove godine festival će se održati 20. jula, a uz vrhunsku produkciju, najbolje scenske efekte i kvalitetan zvuk, organizatori najavljuje i goste iznenađenja!

Jubilarno festivalsko izdanje obeležiće nastupi svetski poznatog DJ-a Matrode, čuvenog dua Vantiz, kao i poznatog novosadskog DJ-a Ra5tik. Na specijalno izgrađenom festivalskom kompleksu u Rumi, na Sportskim terenima Breg, 20. jula nastupiće i dve poznate dame, koje već godinama vladaju domaćom elektronskom scenom: Lena Glish i Lea Davogić

FOAMFEST 9 159 Ph. Marko Edge e1561624990133 JUBILARNI FESTIVAL PENE: Vrhunska žurka na FOAMFEST X u Rumi

Ph. Marko Edge

FOAMFEST X  obeležiće gosti iznenađenja, a ime prve zvezde koja će nastupiti kao specijalni gost, biće otkriveno 28. juna! Do tada se karte po “early bird” ceni mogu kupiti na svim prodajnim mestima DD tickets, u svim WINWIN i EMMI Shopovima,  kao i online na bit.ly/FoamFestX !

Ovako je bilo na FOAMFEST 2018:

O izvođačima: 

MATRODA

Svetski poznati DJ ove godine u Srbiju stiže u okviru svetske turneje “The Red Tape Tour”. Nakon Severne Amerike, Azije i Australije,  Matroda će nastupiti i na FOAM FEST X. Poznat po svom “cutting-edge bass-heavy” zvuku, nalazi se u samom vrhu svetske scene elektronske muzike i  beleži nastupe na svim većim svetskim festivalima i klubovima u svakom delu planete, uz podršku imena kao što su Diplo, Calvin Harris, Major Lazer, Martin Garrix, Zedd i ostali. Do sada je izdao mnoga izdanja za velike izdavačke kuće, između koji je i Spinnin Records, a ove godine je aktuelno THE RED TAPE izdanje za DIM MAK Records, po kom je i ova turneja dobila ime.

FOAMFEST 9 003 Ph. Marko Edge e1561625050767 JUBILARNI FESTIVAL PENE: Vrhunska žurka na FOAMFEST X u Rumi

Ph. Marko Edge

VANTIZ

Ruma je posebno bitna lokacija za ovaj DJ duo, jer su u našem gradu imali svoj prvi nastup! Nakon samo tri godine oni su na samom vrhu elektronske scene u Srbiji. Njihovi nastupi su propraćeni ogromnom energijom pred mnogobrojnom publikom na svim većim festivala u regionu. Od ove godine imaju i svoj radio show na najslušanijoj radio stanici AS FM, a još jedan u nizu uspeha je i izdanje za prestižni svetski lejbl “Armada Music” – traka “Alert” koje je već uvrštena u setove najpoznatijih svetskih imena, kao što su Fedde Le Grand, Don Diablo i Firebeatz.

RA5TIK

Jedan od najuspešnijih mladih novosadskih DJ-eva i producenata ove godine stiže na FOAM FEST X! Njegovu dosadašnju karijeru obeležili su nastupi na gotovo svim većim festivalima u regionu, kao i mnoga uspešna izdanja, od čega se izdvaja traka “Next level” za prestižni label “Armada Music”!

FOAMFEST 9 77 Ph. Benny Gashi e1561625091326 JUBILARNI FESTIVAL PENE: Vrhunska žurka na FOAMFEST X u Rumi

Ph. Benny Gashi

LEA DAVOGIĆ

Ona je jedna od najuspešnijih ženskih DJ-eva na regionalnoj sceni. Osnivačica je čuvenih žurki “Cherry On Top”, nastupa na EXIT, resident je čuvenih beogradskih klubova, a deo je i žurki evropskih metropola poput Beča i Milana. U Rumu dolazi drugu godinu zaredom, nakon fantastičnog prošlogodišnjeg nastupa o kome se još uvek priča.

LENA GLISH

Lena će svojim nastupom otvoriti FOAM FEST X! Iako mlada, ova izuzetno talentovana devojka već četiri godine aktivno je prisutna na raznim događajima elektronske muzike širom zemlje, među kojima se izdvaja i rezidentura na Hills Up festivalu na Zlatiboru. Warm-up set pun energičnih i veselih house & tech ritmova dočekaće vas u subotu 20. jula na Sportskim terenima breg u Rumi!

FOAMFEST 9 205 Ph. Marko Edge e1561625127309 JUBILARNI FESTIVAL PENE: Vrhunska žurka na FOAMFEST X u Rumi

Ph. Marko Edge

Comments