Nezavisna država Samoa je država u Južnom Pacifiku. Ova država obuhvata veći, zapadni deo arhipelaga Samoa. Od svih Samoa ostrva, ostrvo Upolu ima najviše stanovnika. Upolu je ostrvo vulkanskog porekla, ali je vulkan ugašen. Na južnoj obali Upolua nalazi se mestašce Lotofaga. I tako preko sedam gora i sedam mora došli smo do priče o Sua okeanu koji zapljuskuje obalu Lotofaga.

slika 18 Južni Pacifik opet oduševljava!

Ostrvo Upolua

slika 28 Južni Pacifik opet oduševljava!

Sua okean

Sua u prevodu znači – velika rupa. Ovo neverovatno mesto je bogato zelenilom, florom jarkih, tropskih boja. Morska voda dubine 30 metara je dostupna za plivače uz pomoć drvenih merdevina.

slika 37 Južni Pacifik opet oduševljava!

Najčuvenije merdevine u Lotofagi

slika 46 Južni Pacifik opet oduševljava!

Samo za plivače

Za nekoga je Sua kraj sveta, za nekoga beg od stvarnosti i raj na zemlji, a za nekog samo mesto u kome će opet postati deca i verovati u zemlje iz bajki.

slika 53 Južni Pacifik opet oduševljava!

Hvala Južnom Pacifiku

Izvor fotografija: wherecoolthingshappen.com, pleasetakemeto.com, samoa.travel, amazingplacesonearth.com


Dragana Janković je umetnik, konceptor, postmodernista, humanista, vajar i tako dalje… I tako dalje. I pre dnevnika i posle dnevnika sluša Dženis Džoplin, a u pauzi isključivo Betovena i Baha. Zna da je jedinstvena, kao i svi ostali. Katarina Anđelić Cakana wannabe. ”Takva sam kakva sam, takva mi je ćud. Kada mi je smešno, prsnem u smeh lud”.

Comments