Uskrs je praznik nade i porodičnih okupljanja – to su dani koje čuvamo za naše bližnje i u kojima stvaramo uspomene koje će nas pratiti čitavog života. Želimo da se okupimo oko trpeze ispunjene šarenim jajima i omiljenim specijalitetima, da se zajedno smejemo, šalimo i podsećamo jedni druge koliko je ljubav važna.

Ove godine, Uskrs nam dolazi u maju, kada je proleće u punom cvatu, a priroda nas poziva da joj se vratimo – da utonemo u zelenilo i uživamo u sunčanim danima. Zato je ovaj praznik idealna prilika da porodicu okupite na otvorenom i priredite im ručak za pamćenje!

Bilo da imate dvorište ili balkon, maj je stvoren za druženje na svežem vazduhu, dok vas okružuje razlistalo drveće, prolećno cveće i osobe koje najviše volite. Za to vam nije potrebno mnogo – samo malo truda i kreativnosti, kako biste za svoju porodicu i prijatelje kreirali bajkoviti kutak.

U susret Uskrsu, donosimo vam recept za nezaobilaznu prazničnu salatu, predlog dekoracije stola, dvorišta ili balkona, u kojem ćete moći da uživate dugo nakon praznika

Inspirisala nas je JYSK Outdoor kolekcija, koja krije vrhunske komade nameštaja, dekora i kuhinjskog pribora. Pogledajte naše predloge za vaš najlepši Uskrs do sada!

Hrana u kojoj uživate zajedno

Svaka uskršnja trpeza biće bogatija sa tradicionalnom mimoza salatom, a ovde ćete pronaći originalni recept za ovaj slasni prilog, ali i nekoliko detalja koji se mogu naći na vašem stolu.

6 Najlepši Uskrs vaše porodice: Kako da priredite praznični ručak za pamćenje  u dvorištu ili na balkonu
5 Najlepši Uskrs vaše porodice: Kako da priredite praznični ručak za pamćenje  u dvorištu ili na balkonu

Mimoza salatu možete da servirate u činiju sive boje, koja je dovoljno duboka za različita jela, a na stolu izgleda elegantno. Dopunite servis činijom manje veličine i talasaste forme, koja je idealna za manje priloge ili grickalice.

Za dodir prirode na stolu, svaki tanjir dopunite rustičnim platnenim salvetama minimalnog dizajna, dopunjenim držačima za salvete od morske trave.

230056 Najlepši Uskrs vaše porodice: Kako da priredite praznični ručak za pamćenje  u dvorištu ili na balkonu
230126 Najlepši Uskrs vaše porodice: Kako da priredite praznični ručak za pamćenje  u dvorištu ili na balkonu

Tople boje prirode će doneti i bokalčić za mleko i šolje, čiji dizajn asocira na najlepše dane detinjstva.

Kako bi vaša trpeza izgledala elegantnije i romantičnije, dekor u vidu fenjera je lak način da atmosferu učinite još svečanijom.

230126 Najlepši Uskrs vaše porodice: Kako da priredite praznični ručak za pamćenje  u dvorištu ili na balkonu

Udobno mesto za vaše najmilije

Malo šta je lepše od porodičnih okupljanja na otvorenom – bilo da je povod Uskrs ili sunčani vikend, želećete svoje dvorište ili balkon da uredite tako da svima bude udobno i da se lepo smeste.

Za malu terasu ili malo dvorište, predlažemo da spojite bistro sto od eukaliptusovog drveta, sa sklopivim stolicama. Zgodne dimezije ovog nameštaja lako se uklapaju u bilo koji kutak na otvorenom, a budući da se može sklopiti, postaje još praktičniji u vašem domu.

230124 Najlepši Uskrs vaše porodice: Kako da priredite praznični ručak za pamćenje  u dvorištu ili na balkonu
230098 Najlepši Uskrs vaše porodice: Kako da priredite praznični ručak za pamćenje  u dvorištu ili na balkonu

Za terasu ili dvorište srednje veličine, pravi dragulj prostora može postati baštenski sto, koji privlači pažnju atraktivnim dizajnom postolja od tikovine. Dopunite ga baštenskim stolicama u pastelnoj boji, koje pružaju udobnost i elegantan izgled.

230098 Najlepši Uskrs vaše porodice: Kako da priredite praznični ručak za pamćenje  u dvorištu ili na balkonu

Za veliko dvorište, baštenska garnitura je možda najpraktičnije rešenje za vas i vaše goste. Lounge garnitura sastoji se od stola i dva produžena dvoseda, a donosi luksuzan izgled svakom otvorenom prostoru. 

230131 Najlepši Uskrs vaše porodice: Kako da priredite praznični ručak za pamćenje  u dvorištu ili na balkonu
230251 Najlepši Uskrs vaše porodice: Kako da priredite praznični ručak za pamćenje  u dvorištu ili na balkonu

Ukoliko za svoje dvorište želite tamniji nameštaj, naš predlog je prostrani baštenski sto od aluminijuma i kompozitnog drveta i baštenske stolice od čelika. Ovo je idealan spoj za okupljanje velike porodice i obroke koje ćete rado deliti.

230251 Najlepši Uskrs vaše porodice: Kako da priredite praznični ručak za pamćenje  u dvorištu ili na balkonu

Najzad, svakom dvorištu i balkonu potrebna je jedna fotelja za čist hedonizam – lounge stolica vas prosto poziva da uzmete šolju kafe, omiljenu knjigu i kremu za sunčanje – i u potpunosti se relaksirate.

230162 Najlepši Uskrs vaše porodice: Kako da priredite praznični ručak za pamćenje  u dvorištu ili na balkonu

Dekor koji upotpunjuje vaše najlepše trenutke

Detalji unose magičan dodir u svaki prostor, bilo da je zatvoren ili otvoren. Ipak, za dvorište ili balkon biramo dekor koji dodatno može da nas stopi sa prirodom – vaze, lampe, svećnjake, fenjere.

Stalak u obliku peščanog sata, napravljen od rogoz slame, jednostavno se može postaviti u bilo koji kutak balkona ili dvorišta, a na njega možete postaviti druge dekorativne predmete po ukusu. Isto tako, pletena tekstura fenjera stapa se sa prirodom, a tokom večeri stvara umirujuću, treperavu atmosferu. Takav efekat ima svećnjak od drveta, kome možete naći prikladno mesto bilo gde.

230135 Najlepši Uskrs vaše porodice: Kako da priredite praznični ručak za pamćenje  u dvorištu ili na balkonu
230144 Najlepši Uskrs vaše porodice: Kako da priredite praznični ručak za pamćenje  u dvorištu ili na balkonu
230122 23 Najlepši Uskrs vaše porodice: Kako da priredite praznični ručak za pamćenje  u dvorištu ili na balkonu
230122 Najlepši Uskrs vaše porodice: Kako da priredite praznični ručak za pamćenje  u dvorištu ili na balkonu

Lampe nisu rezervisane samo za unutrašnje prostore, već će efektno izgledati i napolju. Lampa na baterije ima minimalistički izgled, pruža tri nivoa svetlosti i dolazi uz tajmer.

Nijedan otvoreni prostor nije potpun bez cveća, a iz JYSK outdoor kolekcije izdvajamo tri interesantne vaze koje čekaju na vaše aranžmane! Plava vaza donosi duh Mediterana svojom bojom, bela vaza oduševiće ljubitelje modernog dizajna, dok je prugasta vaza oličenje sofisticiranog ukusa.

Group 3 Najlepši Uskrs vaše porodice: Kako da priredite praznični ručak za pamćenje  u dvorištu ili na balkonu

Sav nameštaj, pribor i dekoraciju pronađite na JYSK sajtu, a zapratite ih i na Instagram i Facebook stranicama.

Comments