Svakodnevno smo obasuti neverovatnim brojem selfija, kako naših prijatelja, tako i poznatih ličnosti. Svako od nas je bar jednom napravio selfi, a neki to rade svakodnevno, mnogo puta na dan.

Selfi je postao sasvim legitimna forma fotografije, a uz malo mašte i fotografskog umeća, mnogi prave umetnička dela od selfija. Drugi se ipak protive ovoj pojavi i smatraju da ljudi skloni “samofotografisanju” imaju psihičke probleme ili bar probleme sa samopouzdanjem.

Ukratko, teško je ostati neutralan prema bilo kojoj pojavi koja toliko uzme maha. Ipak, pretpostavljamo da fenomen selfija nailazi na osude ne samo zbog svog koncepta, već i zbog navike pojedinaca da na fotografijama puće usta ili da im dodaju komične opise. Vodeći se tim segmentom pravljenja selfija, italijanska umetnica Simona Bonafini napravila je kreativnu seriju slika na kojima demonstrira kako bi to izgledalo kada bi Diznijevi junaci prigrlili trend selfija.

Zla kraljica iz Snežane presrećno bi se fotografisala po ceo dan dok joj neko u komentarima ne bi saopštio da je Snežana lepša od nje, Alisa bi napravila fotografiju sa čajanke, a Herkules presrećno iskoristio priliku da promoviše svoje mišiće!

diznijevi likovi selfi 1 Kad bi Diznijevi junaci pravili selfi diznijevi likovi selfi 2 Kad bi Diznijevi junaci pravili selfi diznijevi likovi selfi 3 Kad bi Diznijevi junaci pravili selfi diznijevi likovi selfi 4 Kad bi Diznijevi junaci pravili selfi diznijevi likovi selfi 5 Kad bi Diznijevi junaci pravili selfi

Više slika možete pogledati na ovoj veb stranici.

Jasna Stanić

Comments