Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Kako ćeš išta učiniti tako razapeta? Balansiraš, a zapravo se priklanjaš malo plusu, malo minusu. Kad se napuniš energijom podrške, onda poveruješ da žene danas drugačije žive, da su se same za to izborile, da imaju pravo i obavezu izbora i upravljanja svojim životom i da je to tekovina civilizacije. A kad te nešto ubode i stavi u poziciju žene koja živi jalov civilizovani život, onda poveruješ da ništa ne vrediš, ako nisi ispunila osnovne ženske uloge – da budeš supruga, majka, domaćica. I što je najgore od svega, osetiš da žudiš za tim da pronađeš ispunjenje i potvrdu u tim ulogama.

View this post on Instagram

Floral dresses are my fav for summer 🌸🌺

A post shared by Sara Escudero (@collagevintage) on

Ali ti ne želiš uloge – nego ostvarenje i ispunjenje u svim aspektima svog života. I tu gubiš mogućnost da na legitiman način pronađeš balans, da izabereš ono što želiš, na način koji ti odgovara, jer nemaš ti šta da izmišljaš, načini već postoje, a ako želiš nešto drugačije od toga da budeš supruga i majka (i domaćica), onda su tvoje želje uvrnute. Mora da si feministkinja. I verovatno lezbejka, teško majci! Ne brini kevo, danas i feministkinje i lezbejke mogu da se udaju i imaju decu i da budu domaćice – ako to žele. Da, potrefio bi je šlog da joj to kažeš, zato je bolje da se osećaš kriva k’o đavo, bedna k’o zadnji luzer i postiđena što postojiš.

Koga briga šta ti želiš i šta tebe čini srećnom?

Pa, majku bi trebalo da bude briga. Sigurno i jeste. Ali ona brine na svoj način, ona brine da sa tobom možda nešto nije u redu što ne želiš (i ne uspevaš) ono što normalne žene sa lakoćom rade. I to je taj suštinski minus, koji te prelomi kao grančicu.

Vidi, moraš sama. Da izađeš iz zone razapinjanja i postaneš ta najvažnija osoba koju je briga. Najvažnije na svetu je ono što ti želiš i što tebe čini srećnom. Tebi je najvažnije. Ono što je najteže, jeste da poveruješ u to srcem i dušom. Telo će slediti. Open your mind, your ass will follow!


izvor naslovne fotografije: instagram.com/collagevintage

Aleksina Đorđević

Editors choice