Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Kad ne znaš šta da radiš, postavi sebi prava pitanja

Kad ne znaš šta da radiš, postavi sebi prava pitanja

1/2

Ne znaš šta hoćeš, dvoumiš se pred odlukom koja možda nije ključna za tvoj život, ali ti je teško da je doneseš, osećaš pritisak tuđih i sopstvenih očekivanja i teško ti je da razabereš šta ti poručuje tvoje biće, da čuješ glas svog srca, koje zna sve odgovore, pa i one na najteža pitanja. Potrebno ti je da se sabereš, da se umiriš, da prestaneš da strahuješ i brineš, da bi otkrila šta je ono što treba da činiš. Pristupi tom problemu kao istraživač, okreni fokus svog uma pomoću pitanja koja ćeš sebi postaviti.

Da si još uvek dete, šta bi htela?

Kako bi se u toj situaciji snašla tvoja unutrašnja devojčica? Deca nemaju problem da direktinim putem dođu do onog što ih ispunjava i usrećuje, jer nisu opterećena posledicama, ne razmišljaju o tome šta će biti za deset godina, već žive u sadašnjem trenutku, usredsređena na svoje želje i potrebe. Zamisli sebe u uzrastu od oko deset godina i pitaj se šta bi htela? Šta bi usrećilo tu devojčicu? Šta bi ona izabrala, kako bi se osećala, šta bi uradila? Ona sigurno ima neke odgovore za tebe, koje treba da zabeležiš i ozbiljno uzmeš u obzir.

Šta bi savetovala nekom drugom u istoj situaciji

Vrlo često smo u stanju da dajemo odlične savete drugima, jer sa strane jasno vidimo njihovu situaciju, lako nam je da uočimo suštinu i da pojednostavimo, tamo gde osoba koja je u problemu komplikuje. Zamisli svoju prijateljicu u istoj situaciji. Šta je ono što bi joj ti iskreno savetovala, sa najboljom namerom i sa smirenim uvidom u sve aspekte problema u kome se nalazi? Tako ćeš zaobići zamke svog uma – strahovanje i nesigurnost, želju da ispadneš dobra, da učiniš pravu stvar za druge, a ne za sebe. Svakako svojoj prijateljici ne bi savetovala da ispunajva tuđa očekivanja, nego da gleda sebe i svoj najviši interes.

Editors choice