Loše ćeš se osećati kad budeš registrovala ovu emociju, ali dešavaće se, normalno je, ljudi smo, slabi smo. U prvih mah ta ljubomora gori i treperi i sprečava te da se raduješ, a i da se osećaš kao normalna osoba, ali zdrav razum udružen sa iskrenim prijateljstvom na kraju uvek pobeđuje. Olakšaj sebi, seti se ovih istina koje ti poručuje napad ljubomore.

Njihov uspeh ne znači da si ti neuspešna

Mada je to baš ono što ćeš u prvom trenutku osetiti, to nije istina. Uspeh je lična kategorija i zavisi od mnogo faktora. Možda su oni uspešniji od tebe u istoj ili sličnoj oblasti, ali možda su i bolje radili i umeli da se reklamiraju i imali više sreće. Ono zbog čega se osećaš neuspešno jeste zapravo to što postaješ svesna gde si sebe sabotirala u postizanju uspeha i šta nisi uradila, a tvoj prijatelj jeste. Dakle, to je još jedna važna lekcija za tebe, koja će ti pomoći da uspeš.

Dobro je biti u društvu uspešnih ljudi

Lako je isticati se među prosečnim ljudima, koji ne teže ničemu višem, nemaju neke ambicijie i zadovoljni su tu gde jesu. Uspešni uvek zrače nekim posebnim sjajem, jer oni vide stvari iz šire perspektive, zato i jesu uspešni. Družiti se sa njima je privilegija i pozicija na kojoj možeš da naučiš mnogo dobrih i korisnih stvari.

blog1 3 Kad si ljubomorna na uspeh prijatelja – seti se ovih stvari
Comments