Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

1/2

Hvalimo se kako smo otvorene, komunikativne, kako možemo da pričamo sa svima o svemu, a onda se jednog jutra probudimo osećajući se prazno, utučeno, tužno i ravnodušno, a šta nam je – ne znamo, ne umemo da objasnimo, nastaje muk kada treba progovoriti o tome što se krije unutra, nedostaju nam reči. Reči, kojih je bilo tako mnogo, koje su se prosipale na sve strane ne štedeći se i ne mereći, sada presušuju i zakazuju pred osnovnom funkcijom – komunikacijom.

Kada se osećaš loše, koji god razlog da je u pitanju i koje god da je specifično stanje u pitanju, tražiš način da ispoljiš tu emociju, da je materijalizuješ, da je objasniš, ne bi li je shvatila, prihvatila i otpustila. Umetnici znaju kako da se nose sa svojim filozofskim pitanjima o smislu života – oni crtaju, slikaju, vajaju, izražavaju se onako kako oni to najbolje znaju – kroz umetnost.

Jedan misteriozni japanski umetnik koji je na tviteru poznat pod nikom @avogado6 već neko vreme unazad uspeva da naše neizrecive emocije pretoči u živopisne i izuzetno rečite, savršeno razumljive ilustracije sa kojima se lako možeš poistovetiti jer, realno, svako od nas je makar jednom u životu bio u takvom “daunu” da je mislio da se nikada neće izvući i da ga sreća više nikada neće obasjati kao oni prvi zraci sunca nakon duge zime. Iako ne koristi reči (jer, šta su uopšte reči?) ovaj japanski umetnik o kojem se jako malo zna, sa savršenom lakoćom, pravo u centar, pogađa baš svaku emociju, svako osećanje umora, istrošenosti, zaglavljenosti, a gledajući ove ilustracije sasvim nam je jasno – nismo sami. Samo ćutimo. 

Editors choice