Baš onda kad želite da neko dođe i drži vas za ruku, dok se ne stišaju gromovi i ne prestane sevanje munja, dok se ne smiri oluja u vašoj glavi i u vašem srcu – to je izazov samoće. Morate naučiti da sami sebe držite za ruku, da budete svoje sopstveno sklonište od oluje, da sebe razumete, volite i sami sebe spasavate, 

Budite sami kad ste nezadovoljni sobom 

Kada osećate da vas vaše mane i nedostaci sputavaju (i nadate se da će vas jednog dana neko voleti takve kakvi ste), osamite se i radite na sebi. Kad pogledate svoj život i vidite nered (iz koga biste voleli da neko dođe i odvede vas), poduhvatite se sređivanja, Kad se raspadnete, sami se sastavite. I ne radi se samo o tome šta vam je potrebno i šta treba da preduzmete, nego i o tome šta imate da ponudite. 

Budite sami kad ne možete da gledate drugu osobu 

Bilo zato što vam je slomila srce, ili zato što imate toliko toga da kažete, a znate da vas neće čuti, ili zato što ste prazni. Druga osoba zaslužuje vašu punu pažnju, poverenje i celo vaše srce – sav vaš potencijal za početak, a ne vaše slomove i krajeve. Budite sami dok se ne izlečite od završetaka i ne budete spremni za početke. Dok ne budete mogli da se date potpuno, jer ljubav traži celo srce, bez ostatka. 

Budite sami kad vam je potrebno da budete sebični 

To je pravičan i konstrukitvan izbor – niko ne mora da nosi teret vaše potrebe da se posvetite sebi, ali svi su dužni da vas puste da budete sami. Ne treba da se žrtvujete i prilagođavate, imate prava na beskompromisno ugađanje sebi (s vremena na vreme). Kada ne možete da se usredsredite na drugo biće, kad nemate šta da pružite, jer vam je sve što imate potrebno samo za vas same, usamite se i negujte sebe, na sve one načine koji vam prijaju (i zbog koji bi se drugi mrštili i nervirali vas). 

Comments