#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

6 makeup proizvoda kojima treba da osvežiš svoj neseser

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Odbijala sam biti brutalni racionalista koji svet posmatra kroz surovu prizmu objektivnosti, pa sam mekog srca lupala o razne zidove i u sve unosila lavinu osećanja. Da, kajala sam se često, pokušavala da u ludu glavu usadim filozofiju “o’ladi sa emocijama”, ali vuk dlaku menja, a ćud nikada. Mrzim prezasićeni racionalizam i držim se podalje od emotivno obogaljenih ljudi. I ne želim drugačije.

192 Kada ponos dođe po svoje

Ljubav je kompromis sa sopstvenim razumom

Ljubav trpi. Koliko ste puta zalupili vrata ljubavi i gutali suze kajanja, jer vam vaš ponos nije dozvoljavao drugačiji scenario? Ako ljubav nije vredna svega, onda nema te stvari na svetu koja jeste. Poželjno je da, ako po pedeseti put dozvoljavate istoj budali da od vas pravi još veću, utišate zaslepljeno srce. Međutim, kada um osakaćen iskustvom diktatorski upravlja osećanjima, onda je ljudski podrediti ga instinktu, intuiciji, nazovite to kako hoćete. Uostalom, teško ćete pogrešiti ako poslušate onaj unutrašnji glasić koji pišti u želji da ga čujete. Glava vaga. Glava komplikuje. Srce retko greši, a kada to i uradi, to je poraz vredan sve patnje.

Ponos ne ostavlja mnogo. Superiorni osećaj visokog samopoštovanja natopljen bolnom prazninom usled izneverenog srca. A srce teško oprašta. Način na koji ono igra divan je, ali opasan. Način na koji um postupa uobičajen je, ali siguran. Gubimo voljene osobe, obmanjujemo sebe, držimo se društveno poželjnih gluposti, a ono jedino za šta vredi sve staviti na kocku sečemo u korenu oštricom proračunatog uma.

Progutajte ponekad dozu ponosa uz veliki gutljaj vode, zagrlite tu posebnu osobu i ne dozvolite da jednog dana sebi morate reći: “Da sam bio/la samo malo manje ponosan/na…”

Jer, “živeti iznad uma, srcem, znači živeti na božanskom nivou.” Ošo (Osho)


Tamara Ognjanović, student pedagogije i perfekcionista do ludila, dan ne započinje bez ledenog ness-a i muzike, koja je njen smisao života i, po njenom mišljenju, definiše osobu. Zna napamet ceo serijal “Prijatelja”, koji su joj najbolji sedativ. Veruje u moć pogleda. “I don’t like defining myself. I just am” kaže i citira njenu večnu inspiraciju, Britney Spears.

Editors choice