Zamislite u glavi sliku devojke koja lepo izgleda, pleni samopouzdanjem, obučena po najnovijoj modi, a kada se nasmeje: šok!

Ne, nije u pitanju ništa gore od crvenog karmina na zubima, ali i to može biti poražavajuće za nas perfekcioniste koji želimo da svaki detalj bude na svom mestu, a posebno šminka.

Pitate se verovatno, kao i ja: kako sprečiti? Pa, drage moje, ne znam ni sama, verovatno je to neka viša sila koja razmaže karmin i po zubima ili su naša nespretnost i brzina jedini krivci zbog ovog malog i slatkog blama.

No, da vidimo koje sve neprijatnosti, prouzrokovane šminkom, mogu zadesiti jednu ženu.

Karmin na usnama

Već smo spomenuli ovaj primer koji iritira mnoge i verujemo da se nikome ne dopada ovaj nimalo lep detalj koji krasi blistavo bele zube.

Jedini način da izbegnete ovu neprijatnost jeste da imate ogledalce kod sebe i da redovno kontrolišete da li se karmin razmazao.

Kada mažete karmin obratite pažnju kako to činite i obavezno kažiprstom obrišite krajeve usana i uzmite maramicu i prislonite na usne kako biste uklonile višak ruža.

193 Kada šminka ne sarađuje: Karmin na zubima i ostale neprijatnosti

Sjaj za usne na vašoj kosi

Ne, ovo nije sjaj na vašoj kosi, već lepljiva smesa za koju neko može posmisliti svašta. Ukoliko redovno mažete sjaj to ne možete sprečiti, jer kako vetar duva kosu lako prebaci preko vaših usana.

Ono što donekle pomaže jeste izbor nelepljive formule i ravnomerno nanošenje sjaja za usne u veoma malim količinama.

194 Kada šminka ne sarađuje: Karmin na zubima i ostale neprijatnosti

Maskara na obrazima  

U redu je, svakome se može desiti da se šminka razmaže i da maskara završi čak na obrazu.

Pa čak i kada nanosite maskaru četkicom možete slučajno dodirnuti deo koji ne treba.

Ipak, budite strpljivi i ne nanosite maskaru na brzinu, već sačekajte da se prvi sloj lepo osuši, a onda nanesite drugi, a ako se desi greška, obavezno nabavite vlažne maramice.

Tragovi laka za nokte na zanokticama

Najčešći problem svih žena koje ne posećuju kozmetičarku jeste kako da im lak na noktima ostane što duže.

Desi se da u toku dana nekim čudom pola laka na platformi nokta nestane, ali ono što većinu devojaka zaista muči jesu obojene zanoktice.

Ne ustručavajte se devojke, to su ženske muke koje muškarci i ne primećuju.

Izvor fotografija: anjaambeautyblog.blogspot.com, www.trebinje059.com

Violeta Stojanović

Comments