Kada se mešaju u vaš brak

Ne možemo reći da nam nije važno da naši roditelji na neki način “odobre” našeg odabranog partnera, naravno ukoliko nam je odnos sa roditeljima dobar i mi cenimo njihovo iskreno mišljenje. Ipak, roditelji su roditelji, a brak je brak, i vi bi trebalo da sami krojite svoju zajedničku sudbinu. Vaš brak neće biti isti kao i brak vaših roditelja, niti bi trebalo da bude – i nije na njima da vam daju silne savete i potpiruju nepotrebne rasprave jer smatraju da vi i vaš partner stvari činite na pogrešan način. O ovome možete, i morate razgovarati sa roditeljima čim stupite u brak, kako biste u startu sprečili buduće probleme.

Kada veruju u teorije zavere

Mnogi od naših roditelja pod stare dane kao da malo “izgube razum”. Oni su sa dolaskom interneta iznenada dobili pristup velikoj količini neflitriranog sadržaja koji ne znaju da filtriraju onako kako mi to kao generacija odrasla uz tehnologiju znamo, i samim tim lako mogu postati žrtve lažnih vesti i teorija zavere. Ukoliko primetite da se to dešava, pokušajte odmah da im otvorite oči i da im uredite internet pretrage.

Kada su ostali u idealima iz prošlosti

Nažalost, ovo je stvar koja se veoma često dešava, možda naročito na našem balkanskom podneblju. Naši roditelji su verovatno odrasli u vremenu u kojem je predsednik države bio Tito, pa sada i u današnjoj politici traže iste ideale. Ipak, današnjica je daleko drugačija od prošlosti, a budućnost će tek biti nešto sasvim novo i zato – nema tu mesta idealima iz vremena koje se više nikada neće ponoviti.

Naslovna fotografija: instagram.com/jeannedamas

Jovana

Comments