Kada je pevačica Keša (Ke$ha) napisala tvit “Je*eno ostvarenje sna! Saradnja sa mojim idolom. Igi, imam pesmu za tebe na sledećem albumu, pripremi se”, ljubitelji roka širom sveta mora da su bar na minut ostali bez daha. Pretpostavljamo da će ovakav spoj biti malo drugačiji od hita koji je proslavio mladu muzičarku – “tick tock on the clock, but the party don’t stop”.

Saradnja između sveprisutne Rijane (Rihanna) i sastava Coldplay na pesmi “Princess of China” je takođe bila neočekivana s obzirom na to da je ovaj britanski bend mesta za pojedine hitove imao rezervisana na top-listama rok žanra. Ipak, ovo nije prvi eksperiment popularnog četverca. Pre četiri godine snimljena je verzija pesme “Lost!” u kojoj učestvuje i jedan od njapoznatijih repera, Džej Zi (Jay Z).

Kada je reč o slavnom reperu i duetima moramo spomenuti njegovu saradnju sa grupom Linkin Park na pesmi “Numb/Encore”, jednom od najboljih miksovanja različitih žanrova.

Savršeni spoj roka i hip-hopa dočarali su nam i članovi bendova Aerosmith i Run D.M.C. u pesmi “Walk This Way”.

Verovali ili ne, pesma “Where the Wild Roses Grow” nastala je zahvaljujući šestogodišnjoj opsednutosti Nika Kejva (Nick Cave) pevačicom Kajli Minog (Kylie Minogue). Ovakvom vrstom “ljubavi” odiše i tekst pesme čiji je autor sam pevač – u pitanju je ljubavna tragedija u kojoj ženu ubija opsednuti ljubavnik. Muzički sličan spoj napravili su pevačica i glumica Natalija Avelon (Natalia Avelon) i frontmen rok grupe HIM, Vile Valo (Ville Valo) u obradi pesme “Summer Wine”.

Da se popularna muzika odlično slaže i sa malo ozbiljnijim žanrovima dokazali su frontmen grupe U2 i operski velikan Lučano Pavaroti (Luciano Pavarotti) u pesmi “Miss Sarajevo”, slično kao i zajednički nastup Pavarotija i pevačice rok benda Skunk Anansie na koncertu “Pavarotti & Friends”.


Iris Zavargo je diplomirana novinarka, u najavi master komunikologije. Mađarski divani mnogo bolje od Balaševića, ali nije ni nalik svađalici iz pesme “Sin jedinac”. Svoj život zamislila je u ritmu muzike i zato uči da bude DJ, trudi se da ne zaboravi kako se svira klavir, trenira džez balet i s ljubavlju će pisati o ljudima zbog kojih smatra da najbolju stranu naše stvarnosti čine note.

Comments