Da biste pravilno shvatili astrologiju, treba da znate da je vaš “glavni” Sunčev znak, samo jedna komponenta, koja je bitno povezana sa svim ostalim komponentama koje se međusobno prožimaju i utiču jedna na drugu. Podznak i pozicija svih ostalih planeta u vašoj natalnoj karti (raspored planeta u trenutku vašeg rođenja) mogu vam objasniti mnogo toga što je atipično za vaš znak, mnoge sklonosti, talente, težnje, kao i prepreke, pehove i strahove. Pozicija Marsa ne određuje vašu seksualnost u potpunosti (jer se mora uzeti u obzir uticaj pozicije ostalih planeta, naročito Meseca), ali umnogome utiče na to koliko ćete biti aktivni, otvoreni, maštoviti, konzervativni, monogamni, emotvino uključeni. Generalno, ako vam je Mars u nekom od vatrenih znakova, to vam “daje gas”.

Mars u Ovnu

Pošto je Mars vladar ovog znaka, on utiče na način na koji se Ovan može opisati – fokusiran, brz, nestrpljiv, strastven. To može da znači da ćete u deliću sekunde doneti odluku da se upustite u avanturu, bez ikakvih očekivanja i razmišljanja o posledicama, da u seksu najviše cenite spontanost, da rado preuzimate inicijativu i posežete za onim što želite, a ako to ne možete da dobijete, ne prepuštate se patnji, jer imate nultu toleranciju na investiranje energije i osećanja u nešto što ne uspeva. Kad ostanete bez jednog partnera (iz bilo kojih razloga) brzo pronađete utehu u sledećem (ili više njih).

Mars u Lavu

Mars u fiksnom znaku Lava donosi energičnost, optimizam, harizmu – vi imate ono što drugi prepoznaju kao snažnu seksualnu energiju, ili magnetnu privlačnost, pa osvajate bez napora i truda. Možda uživate u egzibicionističkim iskustvima, uzbuđuje vas mogućnost da budete “uhvaćeni na delu”, a svakako volite i kompletan doživljaj – od romantične večere i senzualne muzike, preko raskošne atmosfere svilenih čaršava i donjeg veša, do duge predigre i ponovljenih užitaka.

Mars u Stelcu

To je veseli Mars, slobodan i avanturistički, koji upija znanje na svakom koraku i uklanja sve prepreke. Vi verovatno nemate nikakav problem da svoje želje saopštite direktno i precizno, ili da tražite detaljna uputstva, pristupajući seksu kao radionici na kojoj treba da isprobate i unapredite postojeće i usvojite i usavršite nove tehnike.


Mars u zemljanim znacima donosi pragmatičnost i temeljno iskustvo koje vodi upoznavanju sebe.

Mars u Biku

Vi želite da se sve odvija lagano i tendenciozno i da se strast polako raspaljuje u luksuznom okruženju i opuštenom raspoloženju. Senzualni ste i volite dugu i nežnu predigru, uz sve prateće efekte – diskretno osvetljenje, prava muzika, mirišljave sveće, afordizijačka jela i pića… Vaša čula se bude lagano i dostižu buran vrhunac, ako vam svi uslovi odgovaraju.

Mars u Devici

Sakupićete sve informacije, da biste stekli uvid u ono što drugoj osobi prija, a zatim ćete dati sve od sebe da ispunite njene potrebe. Vi ste prilagodljivi, senzitivni, angažovani – ništa vas ne mrzi i najviše volite da pružate zadovoljstvo. I najbolje se osećate kada ste sigurni da ste u tome uspeli.

Mars u Jarcu

Cenite kada je sve pod kontrolom, vaš pristup seksu je odlučan, praktičan i vrlo cool. Možda niste najšarmantniji i najsenzualniji znak u horoskopu, ali ste veoma efikasni, naročito ako ste uvereni u svoju dominaciju. Možda volite i malo grublju igru i uključivanje rekvizita u dočaravanju dominacije.  

Comments