Postoji jedno zlatno pravilo koje slede sve Parižanke: manje je definitivni više. Ah, te savršeno nesavršene žene koje će uvek nositi kultni status modnih ikona! Metodične, ali haotične, pune samopouzdanja, a spremne na samoprezir. Nonašalantne žene snažnog karaktera i umerenog stila – upravo to je ona strana Francuskinja koju predstavlja ime Sézane.

Verovatno si čula za fenomen Nasty Gal i njene vlasnice Sophie Amoruso, koja je započela posao sa prodajom garderobe online, da bi vremenom prerasla u najmoćniju kompaniju u Americi. E sada zamisli njenu francusku verziju. Zašto? Zato što baš to predstavlja Sézane, brend koji vodi Morgane Selazory. Ona je prve poslovne korake krojila trgujući vintage komadima na e Bay-u, a u nadolazećim godinama stvorila je sopstveni luksuzni brend, čije se kolekcije razgrabe čim se pojave na tržištu. Ova online prodavnica rođena je 2013. godine, a u svojoj ponudi poseduje komade koji predstavljaju miks ženstvenosti i vintage estetike, sa akcentom na pristpačnost. Važna karika koja Morgane održava na samom vrhu jeste cena gaderobe, koja za više od 50% celokupne ponude ne prelazi cifru od 100€. U odnosu na slične modne brendove, koji svoje cene kotiraju znatno više, ovo predstavlja pravu olakšicu za sve poklonice francuskog šika. Ovako dobar poslovni potez brže privlači nove kupce, koji dugo ostaju verni ovom imenu.

Selazory je napravila veliki iskorak kada je prošle godine otvorila svoju prvu pravu prodavnicu u Parizu, te je tako ponudila novu dimenziju šopinga svojim kupcima. Ovaj lokal je otvoren od srede do subote, i naravno da je nešto posebno. Ovo nije tipična prostorija puna izložene garderobe kakve inače srećemo, ovo je pravo umetničko delo. U podrumu ove glamurozne radnje nalazi se bioskop (savršen za sve muškarce koji dolaze kao pratnja svojih izabranica), zatim biblioteka u kojoj pored knjga, posetioci imaju priliku da uživaju u kafi i besplatnom fotkanju. Izgleda da je osnivačica brenda Sézane mislila na svaki detalj. Ona svojim mušterijama želi da pruži potpuni ugođaj prilikom kupovine. Ko bi odoleo isprobavanju elegantnih bluza i džempera od kašmira uz slatku kofeinsku pauzu? Mi sigurno ne bismo.

Comments