Retrogradno kretanje Saturna predstavlja izuzetnu priliku za svakog od nas, da izvrši introspekciju i koriguje svoje ponašanje. Saturn je krenuo retrogradno u znaku Vodolije, 5. juna, a 12. jula prelazi u znak Jarca i tamo ostaje narednih nekoliko meseci, odakle će uticati na svaki znak. 

Ovan 

Možete dobiti posao po svom izboru, praćen uspehom i popularnošću. U politici se možete probiti do vrha. Posao od kuće može procvetati. Isto tako, možete imati finansijske probleme. Nemojte ulagati novac, da ga ne biste izgubili. Uticaj Saturna je raznolik, ali intenzivan u svakom aspektu. Moguće rasprave i nesporazumi sa partnerom ili članovima porodice. 

Bik 

Neki od vaših poslova biće završeni, ali teško ćete započeti novi posao, jer je kretanje napred usporeno. Ostanite na oprezu i držite se porodičnog kruga i atmosfere. Možete se suočiti sa kašnjenjima, pomeranjem rokova i nervozom na poslu. Pokušajte da ostanete mirni i ne brinete mnogo. Šta god se dešava, Saturn će obezbediti pozitivne rezultate na kraju. 

Blizanci 

Najviše uticaja trpećete u poslovnoj sferi. Možete imati problema u radu, može biti zastoja, nervoze, prepreka i komplikacija. Kod kuće biste mogli da uđete u sukob sa starijim članom porodice. Da biste „ispeglali“ negativan planetarni uticaj, morate raditi predano, vredno i pošteno. Možete se osećati nemirno i želećete da promenite posao. 

Rak 

Mnogi problemi se mogu pojaviti, privučeni uticajem retrogradnim Saturna. Postoje šanse da se suočite sa zdravstvenim problemima, nezgodama, kao i zdravstvenim problemima starijeg člana porodice. Može doći do skučenih ekonomskih uslova ili smanjenja prihoda. Planovi i projekti koji su nadomak realizacije mogu se odložiti. Nije pravo vreme za donošenje velikih odluka. Budite oprezni i vodite računa o troškovima. 

Lav

Kretanje Saturna donosi dobre poslovne rezultate. Bićete uspešni u poslu vezanom za inostranstvo, ili ćete dobiti priliku da se povežete sa inostranstvom, što će popraviti vaš društveni status i imidž. Dobićete priliku koju ste čekali. Kontrolišite svoja dostignuća i ostanite ljubazni i prijatni, nemojte se uobraziti. 

Devica

Dobar period za Device, možete napredovati i dostići velike visine. Studenti dobijaju šansu da se zaposle, a oni koji već rade, dobiće dobre ponude i prilike. Ako vodite neki spor, imate šanse da bude presuđen u vašu korist. Poboljšanje finansija i društveni napredak su pred vama. 

Vaga 

Saturn je u vašoj petoj kući, što donosi profitabilne prilike. Ovaj podsticaj će dati dobre rezultate u prosperitetu dece, obrazovanju i poslu. Za mnoge Vage, ovo je prilika da bolje zarađuju i uklone sve prepreke na svom putu. U svakom takmičarskom poduhvatu, bićete veoma uspešni. 

Škorpija 

Škorpijama predstoje zastoji i prepreke, da biste završili posao, moraćete da više puta radite i popravljate ono što ste već uradili. Neprijatelji će se otkriti i radiće protiv vas otvoreno, što ne treba da vas mnogo brine. Pobedićete na kraju, iako uz teškoće i odlaganja. 

Strelac 

Vreme je da pokupite nagrade za svoja zalaganja i trud, vaša hrabrost će se povećati, bićete sposobni da se suočite sa svakom situacijom. Na svim vrstama ispita u životu, bićete uspešni. Dobre poslovne i finansijske prilike, kao i povećanje statusa u društvu. Povedite računa o zdravlju dece. 

Jarac

Budite oprezni, jer retrogradni Saturn negativno utiče na vašu karijeru, pa su moguće prepreke i zastoji. Problemi mogu nastati i na polju komunikacije i međuljudskih odnosa, ako ne kontrolišete bes i ako ogorčeno optužujete druge. Moguća trvenja i nesporazumi u partnerskim odnosima. Strpite se i kontrolišite emocije. 

Vodolija 

Problemi u ličnom životu, mogući prekidi važnih odnosa (razvod, raskid prijateljstva). Obustavite ulaganja, savetuju zvezde, u partnerskim poslovima mogući gubici i problemi. Budite prevedni prema bliskima i porodici. Neke Vodolije mogu uspeti u ovom periodu, uz mnogo opreza i malo sreće. 

Ribe 

Raznolik uticaj retrogradnog Saturna – od zdravstvenih problema, preko ekonomskih gubitaka i društvene nepravde do svađa u porodici. Da biste uspostavili harmoniju, morate poštovati starije i biti ljubazni prema bližnjima – porodici, kolegama, komšijama – kako biste stvorili bolju i zdraviju atmosferu. 

Naslovna fotografija: instagram.com/gabriellecaunesil

Brankica Milošević 

Comments