Mnoge žene se iznenade kada primete da im je koža izgubila elastičnost i mladalački sjaj ,,preko noći”, a podočnjaci postali tamniji nego inače. To se nekako uglavnom događa nakon trideset i pete i kako se približavamo četrdesetoj!

Međutim, čak i tada možeš da imaš kožu kakvu želiš i sačuvaš mladalački sjaj. Naravno, ima nečega i u genetici, životnom stilu i ishrani, ali najbitnije je da sa odgovarajućom negom počneš na vreme!

Tajna je u hiijaluronskoj kiselini. Ako si čula za ovaj sastojak sigurno znaš da je obavezan deo svake beauty rutine. Ovaj molekul zapravo uopšte nije kiselina već vrsta šećera – glikozaminoglikan, odnosno veoma dug lanac molekula ugljenih hidrata koji imaju sposobnst za zadrže ogromnu količinu vode. Upravo zato je hijaluronska kiselina toliko efikasna u održavanju naše kože hidriranom, dajući joj onaj zdrav, punačak izgled i sjaj koji se čini da imamo samo tokom leta! Osim toga, hijaluronska kiselina je izuzetno efikasna u popunjavanju sitnih bora, tako da koža postaje zategnutija.

elongoria rvt filler serum 1 Kako da 40 te budu nove 20 te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Loša vest? Iako se već prirodno nalazi u našem organizmu, kako starimo naše telo sve sporije i sporije proizvodi hijaluronsku kiselinu i zato moramo pronaći druge “izvore” ove magične supstance i obavezno je uvrstiti u negu kože lica.  

U nastavku ćeš saznati više o ovom hidratantnom molekulu i na šta je zapravo važno da obratiš pažnju kada biraš proizvode koji ga sadrže.

Šta je bitno da znaš?

Zanimljivo je da hijaluronska kiselina ima svog “dvojnika”  – hijaluronat natrijum (Sodium Hyaluronate). Hijaluronat natrijum je solni oblik hijaluronske kiseline koji je rastvorljiv u vodi, te sakuplja i zadržava čak 1000 puta više molekula vode nego što je zapravo njegova težina.

Oba oblika se koriste u beauty proizvodima i obeležavaju kao “hijaluronska kiselina”, iako u samom spisku sastojaka možeš videti u kom obliku je ovaj molekul zapravo prisutan. A postoje neke ključne razlike.

Pre svega, hijaluronat natrijum ima mnogo manju molekularnu masu, što mu daje moć da bolje prodire u dublje slojeve kože. Iz toga razloga treba da biraš proizvod koji je lagane teksture poput seruma.

Šta eksperti za negu kože preporučuju?

Pre svega, postoje načini da očuvaš prirodne izvore hijaluronske kiseline u telu:

ZAŠTITI KOŽU OD SUNCA i ograniči izlaganje sunčevim zracima jer UV zraci ubrzavaju proces nestajanja hijaluronske kiseline. Nemoj štedeti na adekvatnoj SPF zaštiti i koristi je svaki dan.

BIRAJ ADEKVATNE PROIZVODE ZA NEGU kako bi svojoj koži dala dodatni boost. L’oreal Paris Revitalift Filler Renew linija, recimo, sadrži najveću koncentraciju hijaluronske kiseline, dok L’oreal Paris Revitalift Filler Renew serum sadrži 10 puta više hijaluronske kiseline nego prosečna dnevna krema.

loreal filler renew Kako da 40 te budu nove 20 te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Ipak, kako bi od ove linije dobila maksimalni učinak i efekat, bitno je da ih sve uvedeš u svoju negu. Dakle, prava kombinacija je Revitalift Filler Renew serum + Revitalift Filler Replumping Day Care krema za dan, odnosno serum + noćna krema iz iste linije za, logično, noć – kako bi se ujutru probudila sa revitalizovanom i osveženom kožom!

revitalife 1 Kako da 40 te budu nove 20 te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Ukoliko na ovaj način koristiš ovu L’oreal Paris liniju, obezbedićeš svojoj koži ,,energiju” koja joj je neophodna. Testiranja su pokazala da je već nakon 4 sata od nanošenja seruma kvalitet kože vidno poboljšan.  

KORISTI ZDRAVE NAMIRNICE BOGATE ANTIOKSIDANSIMA koji štite telo od loših uticaja spoljnih faktora i “čuvaju” prirodan nastanak hijalurona u telu.

 Kako da 40 te budu nove 20 te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!
Comments