Možete tolerisati ili prezirati, ali životna činjenica je da menstrualni ciklus utiče na svakodnevni život i negu žene. I dok je lako zadovoljiti se idejom da su predmenstrualni sindromi i menstruacija deo našeg života samo na svakih nekoliko nedelja, istina je da smo mi u stalnom hormonalnom ciklusu, koji utiču na nas od glave do pete i to i iznutra i spolja.

Često smo svesni da ceo menstrualni ciklus i pojačani hormoni utiču na izgled naše kože, jer i sami primetimo razliku u vidu “napada” bubuljica ili dodatne masnoće. Ipak uticaj hormona tokom onih dana ne utiču samo na kožu već i na kosu. Mnogi dermatolozi navode da iako mnoge žene najčešće misle kako koža najviše reaguje na hormonalne i druge promene menstrualnog ciklusa, u nekim slučajevima direktno ili indirektno utiče na kožu glave i samu vlas kose.

kosa 1 Kako da brineš o svojoj kosi u ONIM danima

Da biste bile sigurne da je vaša kosa lepa i zdrava nevezano za to u kom period meseca se nalazite, pročitajte činjenice koje su vezana za vaš menstrualni ciklus. Postoji period kada je najbolje da ofarbate svoju kosu, a isto tako i kada je treba češće prati ili ređe u zavisnosti od suvoće korena kose.

Napomena: ukoliko uzimate kontraceptivne pilule onda su vaši hormoni regulisani ovulacija se ne javlja. Iz tog razloga možda nećete primetiti iste hormonalne promene na kosu i koži, kao što bi to bio slučaj bez korišćenja pilula.

Comments