Skuvaj čaj koji umiruje

Priroda nam je uvek naklonjena, samo je potrebno da prepoznamo šta je to što nam od njenih darova najviše prija. Mnogo je čajeva, koji umiruju i prijaju kako našem telu, tako i našim emocijama. U hladnim, tmurnim danima, čaj će vas ugrejati, smekšati i biće vam povod da predahnete i nađete minimum deset minuta za sebe u teškom danu prepunom obaveza.

Pojačaj svoju omiljenu pesmu

Mnoge naučne studije pokazale su kako muzika pozitivno utiče na sva naša čula i sve naše emocije. Zato pojačaj svoju omiljenu pesmu, baš onu koja te nadahnjuje, od koje se naježiš i uživaj. Zatvori oči na ta tri ili četiri minuta i slušaj svaki ton i svaku reč ili zaigraj, zapevaj na sav glas. Radi onako kako ti prija u tom trenutku, ali je važno da ne forsiraš sebe.

Umesto najgoreg scenarija, razmisli o tri najbolja

Jedna ili više stresnih situacija prouzrokuje negativne scenarije u glavi. Ako nam slede situacije za koje provereno znamo da nam izazivaju neprijatnosti u telu, mi umestoi da ih minimiziramo, mi ih pojačavamo osmišljavajući šta bi sve moglo da krene naopako i dolazimo do takvih ishoda u glavi, koji su realni samo tu – u našoj mašti. Zato probajte sa jednostavnom vežbom. Kada god imate kriznu situaciju u budućnosti, zastanite sada i razmislite – koje tri fenomenalne stvari bi mogle da se dogode. Možda se ni one neće dogoditi, ali ćete se svakako bolje osećati u datom trenutku.

Osvrnite se na dobre stvari koje vam je život poklonio

Negativnostima nećete razbiti nemire, nećete umiriti sebe, nećete prizvati dobru situaciju. Zdrave prirodne i prijatne osećaje imaćete tek onog momenta kada budete počeli da se osvrćete na sve ono što vam je život pružio i poklonio. Pomislite na sve te mini radosti, sreće, blagodeti, ljubav, bližnje i voljene i uvek se seti svih predivnih stvari koje ste dobili, pre nego što krenete da se žalite zbog mini ispada, koje svi proživljavamo u toku jednog dana.

Naslovna fotografija: instagram.com/fahdesss

Jelena

Comments