Rešavanje problema je ono što odlikuje superheroje – oni se suoče sa problemima, daju sve od sebe da pronađu optimalna rešenja, spremni su da se žrtvuju za dobro drugih. Biti superheroj svog života, znači da smo u stanju da se isto tako poržrtvovano i predano posvetimo rešavanju svojih problema i da se pobrinemo za svoj uspeh i sreću.

Unutrašnja snaga, volja, visoki moralni standardi, vrednosti i ideje oblikuju karakter superheroja, koji ne posmatra život kao splet okolnosti i koji preuzima aktivnu ulogu u svom životu, donosi izbore i prihvata odgovornosti.

Pronađi centar mira i utočište u sebi

Kako bismo mogli uvek da se oslonimo na sebe i da računamo na svoju snagu, moramo biti sposobni da se povučemo u sebe i da tamo pronađemo mir, utehu i osećanje bezbednosti. Pronađi svoje središte, svoje sveto mesto, hram unutar svog bića. U tome ti mogu pomoći tehnike disanja, meditacije, opuštanja – sve ono što pomaže da uroniš u sebe, u svoj unutrašnji svet i tamo pronađeš balans, napuniš se energijom i osetiš dodir sa svojim višim bićem.

Nauči da uskočiš u izazovnu situaciju

Kad se nađeš u situaciji da možeš da izabereš da ostaneš u zoni komfora, ili da iskoračiš iz nje, izaberi ovo drugo (za razliku od prethodnih milion puta, kada je izbor bio povlačenje u bezbedno), rizikuj, oprobaj sebe. Suoči se sa nepoznatim, jer tada ćeš otkriti u sebi snagu i sposobnost, koje bi inače ostale neispoljene i neupotrebljene. Veruj u sebe, u vođstvo, u smisao i rizikuj, uradi nešto totalno atipično i novo.

Poenta je u tome da uradiš nešto što bi inače beskrajno odlagala, jer je neprijatno – a to može da bude telefonski razgovor, vežbanje, sređivanje stana, ne moraju biti neke velike stvari i radikalne promene.

Comments