Svi želimo da upravljamo svojim životom, da imamo kontrolu i nateramo stvari da se odvijaju onako kako mi želimo. Hoćemo da upravljamo, nije nam dovoljno da učestvujemo, slabi smo u poverenju i prepuštanju i skloniji smo da verujemo u Marfijev zakon (o tome kako će sve čime ne upravljamo otići nizbrdo), nego u zakone Univerzuma. A jedan od tih zakona je zakon privlačnosti – i on radi. Ali potrebno je da rizikujete i da ga prihvatite, da osvestite svoje prave želje i potrebe i da dozvolite Univerzumu da radi za vas. A to znači, da popustite kontrolu, ili čak da prihvatite da vrlo malo toga zaista možete da kontrolišete. 

Zakon privlačnosti je univerzalni princip, zasnovan na sličnosti, prema kome možete privući ono što želite, tako što ćete izvor tih dobara prepoznati u sebi i otvoriti se za dobre stvari. Ako se držite sumnje, neverice i pesimizma, držite zatvoren um, pred mogućnošću da vam se dogode dobre stvari. Možda ne verujete da ih zaslužujete? Možda sve vreme sami sebe sabotirate, ne primenjujući univerzalne zakone, birajući one ljuduske, rigidne, cinične, zasnovane na pretpostavci da loše stvari treba sprečiti i kazniti (ili ih ogorčeno podnositi). Ako uviđate koliko je to teskobno i glupo, onda pokušajte da promenite svoju praksu, a to počinje od stanja vašeg uma, od vaših misli. 

Dakle, zakon privlačnosti nalaže da umesto što pokušavate da postignete neki konkretan cilj i u to ulažet svoju energiju, preusmerite tu energiju u traženje osećaja koji želite. Ako tražite ljubav, nemojte se fokusirati na osobu koja vam ne uzvraća osećanja, nego proširite svoju svest i svoja osećanja, posmatrajte ljubav iz šire perspektive. Stvorite u sebi osećaj i stanje ljubavi, osetite to blaženstvo, mir, povezanost, ispunjenost, radost.

Comments