Prihvatanje sebe i ljubav prema sebi su stalan posao koji se obavlja u slojevima, procesuira u krugovima i rezultira sposobnošću da sebi opraštaš, da budeš sve više svesna onoga što te opterećuje i da se sve efikasnije oslobađaš nakupljene negativnosti. Emocije zauzimaju ogroman deo tvoje ličnosti, prožimaju tvoje biće i tvoj ego i važno ih je integrisati, da bi mogla da se razvijaš i osvešćuješ.

Prepoznaj ulogu bola u svom životu

Prva reakcija na bol je potrbeba da se anesteziraš, da pobegneš od bola, želja da bol nestane odmah i potpuno iracionalna želja da se nije ni dogodilo to što je izazvalo bol. Ali bol ima svoju svrhu i ulogu, ona ti skreće pažnju na to da nešto nije u redu i da nešto treba da učiniš – ljudi uče kroz emotivnu i psihičku bol, izrastaju, osnažuju se i menjaju. Neko koga nikad ništa ne bi zabolelo, ostao bi nepromenjen i suštinski nezreo, nedotaknut životnim iskustvom i mudrošću koja proizilazi iz svesti. Bol je korisna – prepoznaj na koji način ti je poslužilo sve što te je u životu zabolelo i povredilo.

Razvijaj sposobnost vizuelizacije

Ne zato što je to neka čarobna tehnika, nego zato što je to logika i zdrav razum – ljudski um tako funkcioniše. Ono što možeš da zamisliš, možeš i da realizuješ, ono što ne možeš, za to i ne znaš da postoji i tvoj um ne dopire dotle. Kad nešto možeš da vidiš u svojoj glavi, odatle možeš i da ga preslikaš u svoj život.

blog2 Kako da integrišeš svoje emocije i očistiš podsvesnu negativnost u svom životu?
Comments