Koliko si puta samo rekla ili poželela da odeš negde gde ćeš se odmoriti i ponovo pronaći sebe? Prosto beg iz uobičajenog okruženja i života, ne razmišljajući o navikama i mislima koje imaš, što će podstaći da budeš spremna i otvorena za novo iskustvo i avanturu. Nešto što će te promeniti i osvežiti. Upravo, putovanje ima tu moć da potpuno osveži tvoj život, telo i um. Putovanje za lični razvoj je definitivno najbolji način da preispitaš sebe. Takav boravak u drugačijem okruženju će ti pomoći da se izboriš sa određenim mislima, promeniš određene stvari i sam pogled na život. Sve ono što si držala duboko u sebi. Ovakav lični razvoj će ti pružiti putovanje koje osmisliš na taj način da pokreneš transformaciju u sebi! A sve što novo iskusiš na ovakvom putovanju će biti pokretač takve transformacije.

Ako prilikom planiranja putovanja pristupiš na pravilan način, iskustva koja ćeš tokom njega doživeti ti mogu pomoći da povratiš stare strasti prema nekom hobiju ili radnji koju si zapostavila, da istražuješ nove stvari i otkrivaš nova interesovanja. Takođe, ponovo ćeš ispravno rasporediti svoje životne prioritete.

Dakle, neće putovanje biti razlog tvoje promene, već ono što te je tamo podstaklo da radiš na sebi, ličnom razvoju. Jer rekapitulacija onoga što si iskusila i doživela na putovanju je ono što te menja.

A sada, pristup koji je potreban ako želiš da odeš na ovakvo putovanje!

Pre odlaska, odredi nameru putovanja

Koncipiraj putovanje u zavisnosti od toga: da li je cilj lični pronalazak prilikom upoznavanja ljudi, isprobavanja novih stvari ili razbijanje strahova. Isto tako, ako je namera da preispitaš sve one vrednosti/verovanja koje deluje kao da uzimaš “zdravo za gotovo”. 

Ukoliko ti je očajnički potrebna promena, važno je da shvatiš šta je to što te je podstaklo da ideš na ovakvu vrstu putovanja. Zapiši o čemu si razmišljala i čemu se nadaš kada pomisliš na putovanje: nove avanture, dublje razumevanje sebe, povraćena motivacija i inspiracija. Kada imaš jasnu i bistru sliku o tome šta želiš, koje su tvoje nade i ciljevi – spremna si da odeš na ovaj put!

Comments