Znamo, sve znamo. Kada si bila mlađa verovatno nisi volela svoje pegice, koje si imala prirodno ili koje su se stvarale u jednom trenutku života. I pretpostavljamo da si ih možda sada zavolela, jer su pegice postale #kul.

Zapravo, ne. Nisu pegice postale odjednom kul. Znaš šta je postalo kul? To da budeš sva svoja, da istakneš sve ono što je autentično na tebi, da zavoliš sve te delove sebe i da budeš kompletna, a ne da stalno slažeš neke delove koji nikako ne pripadaju tvojoj slagalici. 

I da ovde mislimo na pokušaje da sakriješ svoje predivne pegice, jer ih se stidiš. A izvini, zašto bi? To je deo tebe, to je presladak deo tebe, to je nešto prirodno i nešto što daje pečat tvojoj ličnosti. Mnoge devojke su tek nakon što je Meghan Markle na svom venčanju istakla svoje pegice, rešile da ih zavole. Ne, jednostavno su shvatile da nije sramota imati ih, kada ih tako i sa ponosom nosi jedna predstavnica kraljevske porodice.

Ako si došla u fazu prihvatanja sebe i ako si rešila da pokažeš taj jedinstven znak celom svetu, imamo savete za tebe, kako da ih istakneš na najlepši mogući način:

Piling 

Piling je potrebno raditi iz više razloga, a ne samo zbog isticanja pegica. Ali, ukoliko znaš da će piling dopirneti i tome, onda je stvarno vreme da počneš da primenjuješ i ovu #skincare rutinu. Naime, piling uklanja mrtve ćelije sa naše kože, odnosno taj površinski sloj kože. Samim tim mi smanjujemo brojnost mrtvih ćelija na našem licu i sprečavamo nagomilavanje na površini. Kada se to ukloni naša koža može da diši, naša koža je očišćenja, hidrirana, mekša. Na našem licu u većoj meri biće vidljive pegice. Jeej!

Koristi kremu za sunčanje

Želimo da izbegnemo stvaranje sunčanih pegica, koje bi preplavile naše prirodne. I zato ćemo koristiti kremu za sunčanje i to za izuzetno visokim faktorom. Da, treba da mažeš celo lice ovom kremom i da to radiš svaki put kada se duže izlažeš suncu. Posebno treba da budeš oprezna kada si na letovanju. Obavezno je da naravno izabereš kremu za sunčanje koja je prilagođena koži lica, a takođe pre kreme za sunčanje treba da koristiš hidratantnu kremu. 

Comments