Iz nekog neobjašnjivog razloga, svaki put kada si nosila top haljine nekako si želela da podigneš kosu, volela si da istakneš gola ramena i u tome je bilo nečeg neverovatno zavodljivog i seksi. Ali, bez obzira na to da li si bila vođena unutrašnjim osećajem ili nekim starim, dobrim modnim pravilom – nisi pogrešila!

Svakom obliku kragne ili izrezu na garderobi odgovara neka frizura, a mi ti danas otkrivamo i koja!

V izrez

V izrez je odličan ukoliko imaš građu jabuke ili obrnutog trougla. Uz ovaj izrez tvoj vrat deluje duže, a lice i ramena bivaju istaknutija. Frizure koje možeš poneti su – krupne lokne, ispravljena kosa zabačena na pozadi ili opušteni konjski rep.

v izrez Kako da izabereš savršenu frizuru prema obliku okovratnika na svojoj haljini?

“Čamac” kragna

Ovakav izrez je odličan za devojke koje su građene poput trougla. Uz čamac kragnu tvoja ramena i lice padaju u prvi plan, a idealne frizure su – retro punđa, frizure sa pletenicama ili niska punđa.

camac kragna Kako da izabereš savršenu frizuru prema obliku okovratnika na svojoj haljini?

Okrugli izrez

Takođe odgovara devojkama koje su građene u obliku trougla. Akcenat je na licu i gornjem delu tela, a kukove možeš “zakamuflirati” ukoliko ovaj izrez nosiš uz upadljivi kaiš. Idealne frizure su – kraća stepenasta kosa, kraća kosa sa blagim talasima ili ležerno podignuta kosa sa pramenovima koji slobodno padaju.

okrugli izrez Kako da izabereš savršenu frizuru prema obliku okovratnika na svojoj haljini?
Comments