Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

1/2

U zapadnom svetu prednovogodišnja euforija počela je još u novembru – rasprodaje, novogodišnja rasveta i dekoracije, ukrasi, pokloni, gužve. Kao što katoličkom Božiću prethode razni praznici i porodična okupljanja, tako kod nas uvod u novogodišnje raspoloženje i proslavu Božića predstavljaju brojne jesenje i zimske slave. Vreme praznika je počelo, a ako vam je to sve odbojno, mrsko, zamorno i besmisleno – ne morate da učestvujete.

Zaista, ne morate poštovati i održavati ni jednu tradiciju, osim ako to volite, ako vas raduje i ako su to za vas dragoceni porodični trenuci, u kojima najviše uživaju deca. Ali, ako su vam deca odrasla i porodična okupljanja su počela da im predstavljaju teret, odavno više ne veruju u Deda Mraza i ne očekuju da ispod jelke pronađu poklone, a to je bilo jedino što vas je držalo u prazničnom raspoloženju, možete da odahnete i da praznike koristite jedino za to da se odmorite i radite samo ono što volite.

praznična okupljanja 1 1 Kako da izbegneš porodična okupljanja za praznike

Ako se porodica godinama okupljala kod vas na prazničnom ručku (večeri i ručku sledećeg dana, za one koji nisu mogli da stignu), razočarajte ih bez oklevanja. Javite svima da ne računaju na vas, jer ste ove godine rešili da novac koji inače potrošite na raskošnu trpezu, dekoraciju i poklone ulažete u putovanje. U nove čizme. U knjige koje želite na svojim policama, jer u njima uživate više nego u bilo kojoj interakciji sa bilo kojim članom svoje porodice.

Ili im nemojte objašnjavati ništa. Prosto prestajete sa običajem na koji oni računaju, neka se organizuju bez vas. Međutim, najteže je osloboditi se bližnjih, koji umeju da se ponašaju kao krdo i da vas pregaze kao stampedo, naročito kad namirišu da hoćete da ih se ratosiljate.

Pa će tako, pod izgovorom da su zabrinuti, jer nešto krijete od njih, možda ste bolesni, a oni žele da znaju da niste sami u tome i da možete da računate na njih (i silno bi se uvredili kad biste im rekli da je to ono od čega ste bolesni i da je aposlutni karantin jedini način da ozdravite), dok u stvari podozrevaju da ste našli ljubavnika i pokušavaju da vas “suptilno” navedu da se odate (“Maca će dovesti novog dečka, povedi i ti svog”) i vrpolje se od radoznalosti, kao neko ko ne može da dohvati mesto koje ga svrbi, tačno među plećkama.

Editors choice