Teško je izgraditi i održati samopouzdanje kad se svakodnevno suočavaš sa komplikovanim, nejasnim, zamagljenim ili sasvim brutalnim zahtevima sveta oko sebe. Da li treba i kojim zahtevima da izađeš u susret? Imaš li uopšte izbora? To su suštinska pitanja koja treba da rešavaš u svojim dvadesetim, da bi sa 30 mogla da otkriješ onu istinu da život počinje u tridesetoj. Biti sigurna u svoj identitet, znači pronaći sebe i voleti sebe, a to znači istraživati, učiti na greškama, opraštati sebi i biti bolja svaki sledeći put. Baviti se pre svega sobom, osnaživati svoju volju, osvešćivati svoja osećanja, znati šta želiš, prevazilaziti sopstvene granice i umeti da ih postaviš drugima.

Eksperimentiši sa različitim stilovima

Ne moraš uvek da budeš oličenje elegancije, ili večito u farmerkama. Tvoj stil može da se prilagođava i menja u zavisnosti od prilike i potrebe. Isprobavaj sebe sada, pravi je trenutak za eksperimentisanje. Isprobaj razne frizure i boje kose, čipke i mašnice, krstove i eksere, roze za devojčice, crno za metalke, štikle za seksi izdanja – pronađi svoj originalni izraz u kombinaciji stilova, dozvoljeno je sve u čemu se dobro osećaš, što ti dobro stoji i na neki način izražava tvoj bunt, tvoj stav, tvoj temperament. Sa trideset ćeš već imati potpuno izgrađen stil, sa kojim ćeš opet smeti da eksperimentišeš – sa mnogo više samopouzdanja.

Ljubav prema sebi neka bude deo tvoje dnevne rutine

Neophodno je da sebe voliš, a da bi to iskusila, prihvatila i unela u sebe, potrebno je da ljubav prema sebi izraziš – baš onako kako je izražavaš prema drugima. Dakle, izjavi sebi ljubav dok se gledaš u ogledalu, obraćaj se sebi laskavim imenima i upućuj komplimente, kupi sebi knjigu, obezbedi sebi zdrav obrok, dobar san, inspirativno društvo. Svakog dana reci sebi nešto ljubavno i učini nešto za sebe.

blog3 9 Kako da izgradiš samopouzdanje kad imaš 20 i nešto i spremaš se da napuniš 30?
Comments