Maske za lice su sastavni deo beauty rutina svih nas, a one targetiraju niz različitih problema, te uvek možete pronaći onu koja je savršena za vaš tip kože. Ipak, često se desi da naše lice ne može u potpunosti da upije njena dejstva za tih 15 do 20 minuta koliko je potrebno držati je, ili nam oblik sheet maske ne odgovara te ne uspeva da pokrije sve delove lica. Velika količina proizvoda često ostane neiskorišćena, zato vam predstavljamo najefikasnije načine na koje možete iskoristiti vašu omiljenu masku.

Nanesite je nakon seruma

Hidrirajuća maska za lice često nema dovoljno jak efekat ako je nanosite na potpuno suvo lice, naročito ako je nanosite na kožu nakon čišćenja i pranja lica. Kako bi vaša maska prodrla što dublje u vaše pore, nanesite je uveče nakon svog omiljenog seruma, koji će omogućiti koži da upije sve njene sastojke. U zavisnosti od toga koji serum koristite, ona može imati pozitivan uticaj na uklanjanje fleka, izbeljivanje kože i pružanje svežijeg izgleda. Nakon nanošenja seruma vaša koža je pripremljena za upijanje drugih sastojaka zbog čega je ovo pravi trenutak da nanesete masku koja će neutralisati vaše nesavršenosti i hidrirati kožu.

Mix & Match

Upotreba samo jedne maske za lice je prošlost, naročito ako je vaša koža na jednom delu lica suvlja, a na drugom masnija. Multimasking je jedna od omiljenih praksi vodećih beauty gurua koji preporučuju da za svaki deo svog lica izaberete jednu masku kojom ćete tretirati isključivo tu regiju. Ova praksa omogućiće vam maksimalnu negu lica i istovremeno pružiti različite tretmane vašem licu. Veliki broj žena ima masniju kožu u T zoni, zbog čega je u tom delu lica potrebno koristiti agresivnije maske koje dubinski pročišćavaju kožu. Dovoljno je da izaberete dve ili tri maske sa odgovarajućim sastavom koje će postati sastavni deo vaše rutine, a promene u teksturi kože ćete primetiti već nakon dva ili tri nanošenja.

Comments