U petoj epizodi L’Oreal Paris Master Classa, oficijelni šminker L’Oreala Paris, Marko Nikolić, zajedno sa Ninom Milović, kreativnom direktorkom i suosnivačem WANNABE Magazine-a i WANNABE Media kreativnog studija, govoriće o Smokey Eyes tehnici. Ovo je jedan od najpopularnijih trendova kada je šminkanje u pitanju, a saznaćete šta tačno podrazumeva ova tehnika, na koji način možete dođi do perfektno izblendanih senki i kakvu bi paletu boja trebalo da koristite.

340A8957 scaled e1613123624261 Kako da kreirate savršeni Smokey Eye (LOreal Paris Master Class)

Smokey eyes je jedna od najpopularnijih tehnika koja je postala popularna, pre svega, kombinovanjem crnih i sivih nijansi senki, da bi se kasnije paleta boja proširila i na sve ostale nijanse. Osnovna stvar prilikom kreiranja ove tehnike je – blendanje! Boje bi trebalo da se savršeno stapaju jedna sa drugom i podrazumeva se izostanak oštrih i jasnih linija.

Prilikom kreiranja ove tehnike, možete koristiti samo jednu nijansu, ali možete kombinovati i 2 različite nijanse koje su sličnog tonaliteta, kako bi se boje bolje stopile. Kada je odabir boja u pitanju, preporučuje se korišćenje nijansi koje su kontrastne boji vaših očiju, kako biste ih dodatno istakli.

Ukoliko ste početnik u kreiranju navedene tehnike, Marko savetuje da najpre naneste senke, a nakon toga puder, korektor i ostatak proizvoda za ten, kako se senke prilikom nanošenja ne bi krunile, padale na deo ispod očiju i stvorile mrlje koje je kasnije teže pokriti. Pre nanošenja senke na kapak, trebalo bi ga pripremiti nanošenjem prajmera za oči ili korektora, kako se senke ne bi uvukle u sitne borice na kapcima.

Ukoliko želite da postignete efekat “otvorenijih” očiju, na vodenu liniju možete naneti belu olovku za oči, dok će nanošenjem crne olovke oko izgledati “sitnije”, ali ćete dobiti intenzivniji efekat.

Na kraju, predlažemo nanošenje crne intenzivne maskare na gornje i donje trepavice, koja će upotpuniti izgled i učiniti ga efektnijim.

Spisak korišćenih proizvoda:

L’Oreal Paris Color Queen senka za oči (06 Ferocious)

L’Oreal Paris Color Queen senka za oči (09 High Potential)

L’Oreal Paris Color Riche Crayon Khol olovka za oči (101 Midnight Black)

L’Oreal Paris Lash Paradise maskara (01 Black)

L’Oreal Paris Back to Bronze mat bronzer

340A8971 scaled e1613124855547 Kako da kreirate savršeni Smokey Eye (LOreal Paris Master Class)

Produkcija: WANNABE MEDIA

 

Comments