Priznajte da se i vi često pitate koliko u stvari oštećujete kosu svaki put kada je osušite fenom, a to je uglavnom svakog drugog ili tećeg dana.

Vreo vazduh koji približite tik uz četku i kosu, oštećuje vlas i više nego što možete da zamislite. Zato možete čuti od frizerskih stručnjaka da sve češće preporučuju da kada ste kod kuće i nije vam potrebna neka posebna frizura, pokušate da pustite da se kosa sama osuši prirodnim vazduhom. Ovo nije tako jednostavno primeniti, naročito ne u zimskom periodu, ali kako nam je proleće stiglo i topliji dani su pred nama možete da da date šansu i prirodnom sušenju kose.

Fen Kako da MANJE oštetite kosu prilikom sušenja fenom

Postoje i one osobe koje smatraju kako je sušenje kose fenom bacanje para, nepotrebno trošenje električne energije i vrlo nezdrav način, pa je suše prirodno na vazduhu.

Prirodno sušenje kose obično primenjuju žene koje imaju kraću kosu, ili one sa kovrdžama i talasima. Naravno, postoje i one osobe koje svoju dugu ravnu kosu suše prirodnim putem jer ne želeda je izlažu izrazitoj toploti i na taj način da oštete same vlasi. Za ovaj način sušenja bitno je imati na umu kako je kosa najosetljivija kada je mokra. Zato je nemojte češljati kada je skroz mokra i dok se cedi voda sa nje. Nežno utapkajte peškir u kosu i teme, prosušite je na taj način a onda je pustite da se malo osuši pa tek onda uzmite češalj u ruke.

Četka Kako da MANJE oštetite kosu prilikom sušenja fenom
Comments