Trepavice su ključan deo našeg makeup look-a, naglašavaju oči i čine da naš pogled bude u centru pažnje. Nažalost, nismo sve rođene sa savršeno dugim i gustim trepavicama, pa to uspevamo da nadomestimo maskarom u jednom ili više slojeva. Ipak, ako želimo da izbegnemo da oštećujemo trepavice maskarom ili nemamo vremena da se svakodnevno posvećujemo ovom ritualu – postoji novo, popularno rešenje, a to je nadogradnja trepavica.

Ipak, kod nadogradnje trepavica treba obratiti pažnju na nekoliko ključnih stvari, kako bi vam one trajale dugo i kako bi izgledale dobro u svakom trenutku. Ukoliko se razmišljate na ovaj korak, evo nekoliko praktičnih saveta kako da na najbolji način brinete o svojim nadograđenim trepavicama.

View this post on Instagram

I said 🌸👁🌺

A post shared by Tara Milk Tea (@taramilktea) on

Ne kvasite ih prva 24 sata

Prvih 24 sata nakon nadogradnje budite pažljivi, ne dozvolite da vam se trepavice nakvase kako bi se lepak dobro setovao. Ovo ne uključuje samo da izbegavate jak tuš ili slučajni pljusak, već bi trebalo tog dana da se klonite i teretane ili saune – jer i znoj, i svaka vrsta vlage, utiču na to.

Češljajte ih jednom dnevno

Nakon tretmana uz nove trepavice trebalo bi da dobijete i posebnu četkicu kojom ćete ih raščešljavati. Ovaj ritual ne zahteva mnogo vremena ali će sprečiti da se vaše ekstenzije umrse i činiće da konstantno imate negovane i bujne trepavice.

Ne koristite kozmetičke preparate na bazi ulja

Makeup proizvodi koje koristite za kožu lica, šminku i skidanje šminke, ne bi trebalo da budu na bazi ulja, ako će “prilaziti” vašim novim trepavicama. Ulje nije pogodno za lepak i oslabiće ga i možda učiniti da vam trepavice otpadnu brže nego što bi trebalo. Takođe, na njih možete nesmetano nanositi maskaru, ali naravno sve dok ona, takođe, nije na uljanoj bazi.

Čistite ih posebnim preparatom za trepavice

Ukoliko niste sigurni da li su vam proizvodi za skidanje maskare na bazi ulja ili ne, najbolje je da kupite specijalni šampon namenjen upravo za čišćenje trepavica sa ekstenzijama. U suštini, ukoliko ste nadogradili trepavice, maskara vam najverovatnije nije potrebna, pa je u redu i da ih čistite 2-3 puta nedeljno, a ne svakog dana.

Comments