Kada se šminkamo, često ne razmišljamo o tome kog su nam oblika oči, a to naročito važi za nanošenje senke za oči. Jednostavno, više obraćamo pažnju na boje koje koristimo, na efekat koji želimo da postignemo, dok se suština zapravo krije u samom obliku očiju. Od toga zavisi i efekat koji ćemo postići šminkom, ali i sam izgled naših očiju. Zato smo danas rešili da vam damo nekoliko saveta za šminkanje očiju i tako vas naučimo da nanosite senku u skladu sa oblikom vaših očiju.

Okrugle oči

Okrugle oči su pravi blagoslov za žene, s obzirom na to da su vrlo upadljive, lepe, a samim tim i idealne za šminkanje. Da biste ih na pravi način istakle, nanesite malo senke uz samu ivicu oka, kao da nanosite ajlajner (a možete ih koristiti i umesto ajlajnera!) i tako ćete ublažiti i dodatno istaći svoj pogled.

kako da naneses senku u skladu sa oblikom ociju 1 Kako da naneseš senku u skladu sa oblikom očiju

Spušteni kapci

Ukoliko su vam kapci blago spušteni, birajte senke za oči svetlijih nijansi, jer ćete ih tako na najbolji način istaći. Svetlija senka naneta preko celog kapka odlično će otvoriti vaše oči, dok će tanji sloj tamnije senke stvoriti neverovatan efekat koji ćete obožavati.

kako da naneses senku u skladu sa oblikom ociju 2 Kako da naneseš senku u skladu sa oblikom očiju
Comments