Svima je ponekad potreban detox, pa tako i vašem garderoberu. Na jesen se dešava ona čuvena promena iz letnjih u zimske stajlinge, pa tako uglavnom samo sklonimo majice kratkih rukava i izvučemo sve one džempere koji su čekali na nas prethodnih meseci. Ipak, ovo je možda baš idealan trenutak da svoj ormar rasteretite, i rešite se svih onih nepotrebnih stvari koje su se tu nagomilale – a koje vam uopšte zapravo više nisu potrebne. I nemojte misliti da ih nemate, jer čak i onim modnim minimalistima se potkrade poneki odevni komad koji im ipak više nije taman iako je drag, ili koji je prosto nakon silnog nošenja izbledeo i vreme je da ga zamenite novim. Evo nekoliko jednostavnih načina na koje možete srediti svoj garderober ove jeseni.

Ceo sadržaj ormara poređajte na krevet i birajte

Ok, ne baš ceo sadržaj odjednom, ali recimo deset po deset odevnih komada. Pregledno ih poređajte, a zatim dobro osmotrite svaki od njih, kako izgleda, u kakvom je stanju i kako vam se uklapa uz ostale odevne komade. Već na prvi pogled znaćete šta je ono što definitivno želite da zadržite, a sve ono što vam je “možda, pa možda ću nekad opet nositi, u nekim prilikama, kada se nešto”.. odbacite. Sve to je zapravo ne, i kao što te stvari niste nosile do sada, nećete ni od sad – verujte nam.

Nema potrebe da i dalje čuvate odeću koju ste kupovali za određene prilike

Svi smo to nekada uradili. Ili više puta, da se ne lažemo. Za određeni događaj, premijeru, maturu, venčanje, jubilarni rođendan… Kupile smo haljinu i od tada je nismo obukle ni jedan jedini put. I mada ne možemo da je odbacimo jer je praktično “kao nova”, svaki put kada pomislimo da je obučemo za neku novu priliku, jer za drugo i nije, setimo se da su nas ljudi već videli u njoj i rešimo da je ne obučemo. Dakle, gotovo je – vreme je da “leti” napolje.

Comments