Hot topics

Statement nakit je hit leta, a evo koji komadi su #musthave

Festival Fashion Guide: 5 stajlinga za dobar izgled – i još bolji provod!

#HairHacks: Kako da neguješ kosu tokom leta + ideja za trendi frizuru za svaki dan

Mali saveti kako da izbegneš sitnice koje ti mogu upropastiti letovanje

Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega

Male beauty tajne: Kako da skineš čak i “tešku” šminku – za samo jedan minut!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Sunce, morska so, dehidrirana koža: Najbolji saveti za letnju negu

O kompromisima iliti kada je OK da prestanemo da ih pravimo

12 stvari koje se nalaze na svačijoj #wish listi

1/3

Kada kažem Instagram portret, ne mislim na selfi koji ćeš fotografisati sama prednjom kamerom ili u ogledalu, već na pravi portret koji će tebe prikazati u nekoj situaciji, u nekom okruženju, za koji ćeš verovatno morati da angažuješ pomoć, a možda ćeš se i sama naći u ulozi fotografa dok će tebi pozirati neko tebi drag ili sasvim nepoznat. Bez obzira na to da li portrete radiš amaterski za potrebe svog profila ili se baviš fotografijom, ovi saveti će ti pomoći da dobiješ zaista zlata vredan potret koji će, ako završi na Instagarmu, sigurno imati mnogo lajkova!

Kada ti ili tvoj model pozira sam, moguće je da će se osećati neprijatno što je ispred kamere. Prosto, neko je rođen da pozira, neko ne. Ali, situacija će biit mnogo prijatnija ukoliko je spontanija. Najpre, budući da je najveći problem šta raditi sa rukama kada poziraš, najbolje je da ih uposliš i to tako što ćeš se igrati sa kosom. Efektno i zavodljivo! I da, prilično spontano.

Drugi način da uposliš ruke je da ih upotrebiš umesto naočara za Sunce. Ono kao, oh ne, zaboravila si ih i rukama si prekrila oči ili sebi napravila senku da bi mogla da gledaš. Naravno, ovo treba da izgleda prirodno i spontano, pa bi trebalo da razmišljaš i o izrazu lica koji praviš. Nešto ovako, na primer:

Kul, zar ne?

Naravno, uvek možeš da držiš nešto! Torbu, sladoled, šešir… Šta god da ti padne pod ruku kako bi fotografija ispala spontana, prirodna, uhvaćena u trenutku.

Editors choice